Van'da kadınlardan oluşan arama timi görev başında

Van'ın İpekyolu Belediyesi bünyesinde kadınlardan oluşan İpekyolu Arama Kurtarma Timi (İPAK), zorlu tatbikat ve eğitimlere tabi tutularak olası afetlere müdahaleye hazır hale getirildi. Deprem, çığ ve sel gibi doğal afetlerle gündeme gelen Van'da, acil durumlarda can kurtarmak ve krizleri en az hasarla atlatmak için çalışmalar devam ediyor.

Van'da kadınlardan oluşan arama timi görev başında

Van'ın İpekyolu Belediyesi'nde kurulan arama kurtarma timi faaaliyetlerine devam ediyor.

İpekyolu Belediyesi'nde kurulan Kadın Aile Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösterilen kadınlardan oluşan arama kurtarma timi tatbikatlarını düzenli olarak icra ediyor.

Deprem, çığ ve sel gibi doğal afetlerle gündeme gelen

Bu kapsamda İpekyolu Belediyesinde görevli 20 kadından oluşan İPAK, haftanın belirli günlerinde AFAD Van İl Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan eğitim merkezinde tatbikat ve uygulamalı çalışmalara katılıyor.

Kıyafetleri, kaskları ve özel cihazlarıyla "afetlere müdahaleye hazırız" mesajı veren kadınlar, tatbikatlarda gösterdikleri başarıyla göz dolduruyor.

Van depreminin yıl dönümü için yaptıkları tatbikatta da başarılı performans ortaya koyan kadın arama kurtarma timi, hem bölgedeki doğal afetlere müdahale edebilecek hem de AFAD koordinasyonunda ülkenin değişik yerlerinde meydana gelebilecek afetlerde görev alabilecek yetenek ve kabiliyete sahip olduğunu gösterdi.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Timde yer alan Edanur Arvas da Türkiye'de depremlerin kaçınılmaz bir gerçek olduğunu belirterek, "İPAK olarak afetlerde her zaman vatandaşımızın yanında olacağız ifadesinde bulundu.

# deprem # afet # çığ # tatbikat # AFAD # van # kadınlar # sel # acil # doğal afet