CHP ve MHP''nin Darbe Komisyonu'nun raporuna muhalefet şerhi

CHP ve MHP, FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun taslak raporuna karşı muhalefet şerhi yazdı. "Kontrollü darbe" iddiasını sürdüren CHP, şerhte "15 Temmuz öngörülen, önlenmeyen ve sonuçları kullanılan kontrollü bir darbedir" dedi. MHP de şerhinde FETÖ'nün siyasi ayağı temizlenmeden örgütle mücadelenin başarıya ulaşamayacağını vurguladı.

CHP ve MHP ayrı ayrı muhalefet şerhi yazdı, hükümetten jet yanıt geldi.

Muhalefet partileri 15 Temmuz FETÖ'cü Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı taslak rapora ilişkin şerhlerini tamamladı.

Komisyonun CHP'li üyeleri şerhi kamuoyu ile paylaşmak için kameralar karşısına geçti. 307 sayfalık raporda 15 Temmuz kalkışması için "Kontrollü darbe" ifadesi kullanıldı.

CHP'nin kontrollü darbe iddiasına hükümetten jet yanıt geldi.

MHP'nin şerhinde ise siyasi ayak vurgusu yapıldı, FETÖ'nün siyasi yapılanmasının çözülmeden örgütle mücadelenin başarıya ulaşılamayacağı savunuldu.

Şerhte bazı önerilere de yer verildi. Buna göre, FETÖ'yle mücadelenin kararlılıkla sürmesi ve mücadeleyi sulandıracak işlerden kaçınılması gerektiği belirtildi, FETÖ gibi örgütlerin ortaya çıkmaması için istihbarat teşkilatının güçlendirilmesi görüşü dile getirildi.

ulusalkanalk.com.tr

# chp # fetö # Darbe Komisyonu