Memura emekli ikramiye müjdesi

Danıştay'dan memur emeklileri sevindirecek bir haber geldi. SGK, Anayasa Mahkemesi'nin "Memurların ikramiyesi 30 yıldan değil çalıştıkları süreden hesaplanır" yönündeki kararını eski emeklilere uygulamıyordu. Danıştay kararın geriye dönük olarak da uygulanması yönünde karar verdi.

Memura emekli ikramiye müjdesi

Danıştay emeklilik ikramiyesi ile ilgili memurları sevindirecek bir karar aldı.

Anayasa Mahkemesi’nin 25 Aralık 2014 tarihinde aldığı karar, memurların emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıl sınırının Anayasa’ya aykırı olduğu yönündeydi.

Karar 7 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Bu tarihten sonra emekli olan memurların ikramiyesi 30 yıldan değil çalıştıkları süreden hasaplanarak ödendi. Ancak bu tarihten önce emekli olmuş ve 30 yılın üzerinde hizmeti olan memurlara ödeme yapılmadı.

Mağdur olduğunu düşünen emekliler önce SGK’ya dilekçe verdi ve emekli ikramiyelerinin yeniden hesaplanmasını talep etti. SGK’dan dilekçeye ret cevabı alanlar İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkemeden ve Danıştay’dan memerlar için olumlu karar çıktı.

İdare Mahkemesi’nin kararı Danıştay tarafından onandı. 7 Ocak 2015 önce emekli olan memurların emeklilik ikramiyeleri yeniden hesalanacak.

ulusalkanal.com.tr

# memur # müjdesi # emekli ikramiye