PKK, HDP, DTK'nın bölünme açıklamalarına cesur ve önemli yanıtlar

PKK, HDP, DTK'nın bölünme açıklamalarına Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar'dan cesur ve önemli yanıtlar geldi. Sayar, Kürtlerin üniter devletten yana olduğunu ve sorunların ülke bütünlüğü içinde çözülmesi gerektiğini söyledi. Devlet silah bıraksın söyleminin mantıksız olduğunu vurgulayan Sayar, "Türkiye Kürtleri Suriye, Irak ve İran'daki gibi değil, bir arada yaşamayı tercih ediyorlar" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da beli kırılan bölücü terör örgütünden son bir hamle geldi. PKK, HDP, ve DTK art arda özerklik açıklaması yaptı.

PKK ve siyasal uzantılarının bölünme çağrılarına Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar yanıt verdi. Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Sayar, sorunun bölünme ile değil ülke bütünlüğü ile çözülebileceğine vurgu yaptı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Türkiye'nin Suriye ve Irak gibi olmadığıne dikkat çekti.

Doğu ve Güneydoğu'da önemli bir görev icra eden Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Sayar, "silahlar ne zaman depolandı, hendekler ne zaman kazıldı" sorusuna da yanıt verdi.

Hendek siyasetini eleştiren Sayar, "devlet silah bıraksın" söyleminin mantık dışı olduğuna vurgu yaptı.

Ticaret ve Sanayi Odası verilerine göre, PKK'nın yarattığı çatışma ortamı nedeniyle sadece Sur'da 360 esnaf dükkan kapattı, 50 esnaf da yer değiştirme talebinde bulundu.

HABER-KAMERA: İLYAS GÜMRÜKÇÜ

ulusalkanal.com.tr

# pkk # hdp # dtk # Cesur