BBP’den EYT çıkışı: Verilen söz tutulsun

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Samsun'da Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunu ele aldı.

BBP’den EYT çıkışı: Verilen söz tutulsun

Mustafa Destici, "Hükümet, devletin #ETY’lilere geçmişte verdiği sözü tutup haklarını teslim etmelidir. Devlet memurlarına verilen #3600EkGösterge sözünün gereği de yapılmalıdır. Biz BBP olarak her iki konuda kanun teklifimizi verdik" diyerek EYT'ye dikkat çekti.

Mustafa Destici Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'liler hakkında ve 3600 Ek Gösterge sözünü bekleyen memurlar hakkında şunları söyledi:

Devletimizin. hükümetin olumlu yönde attığı tüm adımları destekliyoruz ama olumsuz gördüğümüz, eksik gördüğümüz, yanlış gördüğümüz her şeyi bugüne kadar söyledik bundan sonrada yapıcı, yol gösterici ve sorumlu bir muhalefet anlayışıyla söyleyeceğiz. Örneğin Emeklilikte Yaşa Takılanlar gibi, biz bunların haksızlığa uğradığını düşünüyoruz. Devletin bunlara geçmişte verdiği sözü yerine getirmenin bir mesuliyet olduğunu düşünüyoruz. Ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar diye bilinen 99'da işe başlayan bu vatandaşlarımıza bir an önce haklarının iade edilmesini istiyoruz. Ne gibi, 3600 Ek Gösterge sözü verilen memurlarımız için; başta polislerimiz, öğretmenlerimiz, din görevlilerimiz ve hemşirelerimiz olmak üzere biz 3600 Ek Gösterge sözü verilen bütün bu memur kesimine 2020 yılında mutlaka ama mutlaka bu sözün yerine getirilmesini istiyoruz. BBP olarak bunu sadece söylemekle kalmadık hem EYT ile hem 3600 Ek Gösterge ile ilgili meclise kanun tekliflerine de sundu. Yani bu işi sadece sözde değil, özde kanun teklifleriyle de takipçisi olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

ulusal.com.tr

# eyt # mustafa destici # bbp