Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan VDMK açıklaması

Türkiye'nin en büyük Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracı yapıldığı açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ihraca 118 farklı yatırımcıdan toplam 2,43 kat talep geldiğini duyurdu. Uzmanlar ise rakamların süslendiği görüşünde.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, duyurdu. Türkiye’nin ilk Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracı gerçekleşti. 118 farklı yatırımcıdan toplam 2 katın üzerinde talep geldi.

Varlık Finansmanı Fonu tarafından yatırımcılara sunulan kağıtlar büyük ilgi gördü. En azından hükümet böyle açıkladı. Fakat uzmanlar Varlığa Dayalı Menkul Kıymet'lere ne şirketlerin ne de bireysel yatırımcıların ilgi göstermediğini belirtiyor. Ekonomistler, yabancı yatırımcıların da bu varlıkları almayacağı görüşünde.

Aktif Yatırım Bankası, Garanti Yatırım, Halk Yatırım, Vakıf Yatırım ile Ziraat Yatırım’ın tarafından sonuçlandırılan ihraca 118 farklı yatırımcı katıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı toplam 2,43 kat talep geldiğini ifade etti. Uzmanlar ise talebin makyaj olduğu görüşünde. İlk ihraç hamlesinin başarılı gösterilmeye çalışdığını vurgulayan ekonomistler talebin ağırlıklı olarak bankalardan geldiğine dikkat çekti.

Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler, toplam 3 milyar 15 milyon lira değerinde. 5 yıl vadeli, 3 ayda bir sabit kupon ödemeli.

ulusal.com.tr

# açıklama # Hazine ve Maliye BakanlığI