Mahkeme sahtecilikleri araştırınca bakın ne oldu?

Mahkeme komutanlar yerine sahtecilikleri sorgulayınca İzmir "Askeri Casusluk" kumpası tel tel döküldü. Hafta boyu yapılan duruşmalarda kumpas gün yüzüne çıktı. Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş duruşmada, kumpası tespit ettiği görüntüleri izletti. Kumpasçı polisin arama öncesi üst kata bir şeyler çıkarırken kameraya yakalandığı görüldü. Duruşmada tanık olarak dinlenen polislerin açıklamaları da kumpası işaret etti.

Mahkeme sahtecilikleri araştırınca bakın ne oldu?

Özel görevli mahkemelerin kapatılmasıyla İzmir "Askeri Casusluk" davasının seyri değişti. Hafta boyunca yapılan duruşmalarda sahtecilikler soruşturulunca kumpaslar bir bir gün yüzüne çıktı.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Kızıltaş'ın duruşmada izlettiği görüntüler damga vurdu. Hakim Kızıltaş, sahte delillerin nasıl yerleştirildiğini ortaya çıkardı, hem de polis kamerasından...

Davanın iki numaralı sanığı Narin Korkmaz'ın; görme engelli babasının evinde yapılan aramanın video kayıtlarında polis suçüstü yakalandı. Mahkeme Başkanı görüntülerde "57'inci saniyeye dikkat edilmesini" istedi.

57'inci saniyesinde, bir polisin aramadan hemen önce, elinde siyah bir poşetle evin üst katına çıktığı görülüyor. Bir süre üst katta kalan şüpheli polis aşağı indiğinde ise ellerinin boş olduğu tespit edildi.

Bu olayın hemen ardından üst katta yapılan aramada buzdolabının üzerinde siyah bir poşet bulundu. Poşedin içerisinde; davanın temel dayanağını oluşturan dijital veriler ve fişleme notları bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen polislerin verdiği bilgiler de kumpasa işaret etti. Polisler Tüzün Bayındır ve Adem Demir, "Teğmen Onur Süer'in eve aramasına giderken Şube Müdürümüz Emin Çakıcı buzdolabının arkasını özellikle kontrol etmemizi istedi" diye konuştu.

Teğmen Süer'in evindeki aramada da dijital verilerin olduğu harici bellekler buzdolabının arkasında bulunmuştu. Harici bellekleri bulan Başpolis Demir, "iki bellek de buzdolabının arkasındaki kir durumuna göre temizdi" dedi.

"Amirallere Suikast" operasyonunda genç teğmenlerin evinde ve Donanma Komutanlığı'nda Kurmay Albay Tayfun Duman'ın odasında yapılan aramalardaki sözde de buzdolabının altında bulunmuştu.

Davanın bir numaralı sanığı iş adamı Bilgin Özkaynak'ın Sapanca'daki evindeki aramaya katılan başkomiser Fatih Karakuş da "ben delilleri görmedim, tutanağı sonradan imzalattılar" dedi. Binadaki aramada Sakarya Emniyeti'nin bulamadığı dijital veriler, 1 saat sonra İzmir'den gelen polisler tarafından bulunmuştu.

Davada tanık olarak dinlenen iş adamı Naci Yıldız da emniyetteki ifadesini polisin yazdığını açıkladı ve cemaatçi polislerin kendisine gizli tanıklık teklif ettiğini söyledi.

Ulusal Kanal'ın ortaya çıkardığı gizlenen TÜBİTAK yazısı da komutanların savunma delili oldu. TÜBİTAK'ın resmi yazıyla savcılığa gönderdiği mütalaada "dijital verilerin manüpilatif olduğunu ve tek başına delil niteliği taşımadığı" vurgulanıyordu.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

# dava # duruşma # çöktü # delil # tanık # kumpas # izmir askeri casusluk # İzmir 5. ağır ceza mahkemesi