HDP milletvekilleri kaçtı mı?

HDP’li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer’in, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye’yi terkettiği iddia edildi. İddianın sahibi de Barzani'ye yakınlığı ile bilinen haber sitesi Rudaw.

HDP milletvekilleri kaçtı mı?

Irak Bölgesel Kürt yönetimi başkanı Mesud Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw, HDP’li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer’in, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı kaçtığını yazdı.

2 HDP'linin Türkiye'yi terk ettiği iddiasının yer aldığı haber, isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynağa dayandırıldı.

FAYSAL SARIYILDIZ'DAN AÇIKLAMA

İddiaya ilişkin Faysal Sarıyıldız'dan bir açıklama geldi. Kaçmadığını, İngiltere'de olduğunu söyleyen Sarıyıldız, Türkiye'yi Lordlar Kamarası'na şikayet etmek için gittiğini söyledi.

Sarıyıldız, "Cizre'de yaşanan olayları anlatmak, Lordlar Kamarası'nda konuyu gündeme getirmek için İngiltere'ye geldim. Daha önceden belirlenmiş bir 10 günlük program. Kaçmadım. 10 gün sonra Türkiye'ye döneceğim" dedi.

HDP'DEN DE AÇIKLAMA YAPILDI

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen de konuya ilişkin açıklama yaptı.

Bilgen, "Grubun görevlendirmesi ile yurtdışındalar. Programlarına dair ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Ancak, Türkiye’yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# Milletvekilleri # hdp # kaçtı mı