Lale Delidağ yazdı: Aslan, Muslera'yla kazandı

Lale Delidağ yazdı: Aslan, Muslera'yla kazandı

Spor Toto Süper Lig'de ilk üç sırada yer alan Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin beraberlikle kapattığı haftada 4. Sırada yer alan Galatasaray , ligin alt sıralarındaki Kasımpaşaspor’a konuk oldu. Stadta Galatasaray seyircisine ayrılan tüm koltuklar doluydu. Ev sahibi Kasımpaşaspor taraftarıysa takımı önemli bir maç oynamasına rağmen tribünleri dolduramadı. Sonucu merakla beklenen karşılaşma, bu atmosferde ve bir hayli soğuk bir havada oyuncular sahaya çıktı.

İLK YARI BAŞLADI

Maç öncesi Güney Amerika Kupası Final karşılaşması için Kolombiya’ya giden ve uçak kazasında yaşamını yitiren Chapecoanseli futbolcular için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Daha sonra ise İstiklal marşımız okundu. Marş biter bitmez Sarı-kırmızılı taraftarların “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı deyim yerindeyse stadı inletti. Mete Kalkavan’ın ilk düdüğü ile maça başlayan taraf ev sahibi Kasımpaşaspor oldu. Maça hızlı bir başlangıç yapan Galatasaray’ın ilk golü bulması uzun sürmedi. 6. dakikada ceza sahası önünde sağ ayağıyla topa düzgün bir vuruş yapan Podolski topu ağlara gönderdi. Taraftarı coşturan bu gol sonrası konuk takım, birkaç etkili atak daha denedi. Ancak bir sonuç elde edemedi. Kontrollü bir futbol oynamayı tercih eden Galatasaray, birkaç kontrak dışında rakibine ise net bir pozisyon vermedi. Golden sonra hızla toparlanan Kasımpaşaspor, diri bir görüntü verse de kaleyi bulan ilk şutu 27. dakikada geldi. Tunay Torun'un ceza sahası çizgisinden vurduğu etkili şutu kaleci Muslera başarılı bir şekilde kornere çeldi. Bu dakikalarda kendine gelen ev sahibi bulduğu köşe vuruşlarıyla Sarı-kırmızılı kalede tehlike yaratmayı denedi. Kontrollü futbolu sürdüren Galatasaray, sadece kontrataklarla ikinci golü bulmayı istedi. İstenilen olmayınca da maçın ilk yarısı konuk takımın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

İlk yarıya göre daha heyecanlı başlayan ikinci yarıda iki takımda atak bir futbol oynamayı tercih etti. Dakikalar 53’ü gösterdiğinde Galatasaray defansındaki Serdar Aziz’in hatasını affetmeyen Kasımpaşalı oyuncu Samuel Eduok, Muslera’dan dönen topu ağlarla buluşturdu. Kasımpaşa’nın bulduğu bu gol taraftarı coşturdu. Skora eşitlik gelince iki takım da öne geçmek için bastırdı. 6 dakika sonra amacına ulaşan Galatasaray, 59. dakikada Bruma'nın yere düşerken vurduğu topla tekrar üstünlüğü yakaladı. Kısa süreli bir moral bozukluğu yaşayan Kasımpaşaspor, oynadığı futbolu sertleştirdi. Sertleşen futbol sonucu Kasımpaşalı defans oyuncusu Karım Otıgba 73 ve 74. dakikada aldığı 2 sarı kartla oyun dışı kaldı.

MAÇIN ADAMI MUSLERA

10 kişi kaldıktan sonra maçı bırakması beklenen Kasımpaşaspor, 4 dakika sonra bir penaltı şansı yakaladı. Penaltıyı kullanmak için topun başına Adem Büyük geçti. Galatasaray için galibiyet ümitlerinin tükendiği o anlarda Galatasaray’ın başarılı file bekçisi Muslera, mükemmel bir kurtarışla topun çizgiyi geçmesine izin vermedi. Daha önce de birçok defa penaltı kurtarmayı başaran Muslera, kariyerine bir güzel kurtarış daha eklerken aynı zamanda Galatasaray’a 3 puanı getiren isim oldu. Lig sıralamasını da değiştiren bu kurtarış ile puanını 26’ya çıkaran Sarı-kırmızılar, 4. Sıradan bir üst sıraya yükselerek ezeli rakibi Fenerbahçe’nin önüne geçti.

Lale Delidağ

ulusalkanal.com.tr

# Galatasaray # kasımpaşa # muslera