Orman yangınlarında Türkiye'ye destek olmuşlardı: Rus ekip için Antalya'da tören düzenlendi

Türkiye'de çıkan orman yangınlarına havadan müdahale eden 107 kişilik Rus yangın söndürme ekibi ülkelerine geri döndü. Yangınların söndürülmesine büyük katkı sunan Rus ekip için Antalya Havalimanı'nda uğurlama töreni yapıldı.

Orman yangınlarında Türkiye'ye destek olmuşlardı: Rus ekip için Antalya'da tören düzenlendi

Rusya'dan geldiler, Türkiye'de çıkan orman yangınlarına havadan müdahale ettiler. Bir ay boyunca verdikleri mücadelenin ardından, Rusya'ya törenle uğurlandılar.

107 kişilik Rus yangın söndürme ekibiAntalya Havalimanı'ndan törenle uğurlandı. Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, düzenledikleri törenle şükran duygularını ifade etmek istediklerini söyledi.

Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri Başkan Yardımcısı Korgeneral Andrey Yudin, tören konuşmasında yangına müdahale sırasında düşen Rus uçağının personelini andı.

Albay Vladimir Rybkin ise, Rus uçak ve helikopterlerin 1 Ağustos'tan beri yangınlara müdahale ettiğini söyledi:

- Türkiye'de meydana gelen yangınlar dağlık bölgelerde olduğu için zaman zaman zorlandık, riskli bölgelerde yangına müdahale ettik ve sorunsuz söndürüldü. Ekibimiz Türkiye'nin desteğiyle yangınların söndürülmesinde başarılı bir çalışma yaptı. Bir daha böyle yangınların olmamasını dileriz. Türkiye'ye bize göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı teşekkür ederiz.

Rus Albay, 107 kişilik ekibin 4 uçak ve 3 helikopterle Antalya, İzmir, Muğla ve Kahramanmaraş'taki yangınlarda görev aldığını anlattı.

Antalya Vali Yardımcısı Cengiz Cantürk ve Orman Bölge Müdürü Dikici, Rus ekibi teşekkür plaketi ve hediyelerle uğurladı.

# türkiye # rusya # antalya # orman yangını # uçak # helikopter # pkk yaktı # biden yangınları # Antalya Havalimanı