Oruç Reis için yeni Navtex

Türkiye Doğu Akdeniz'de yeni Navtex ilan etti. Oruç Reis'in görev süresi 12 Eylül'e kadar uzatıldı. Sismik Araştırma gemisine Ataman ve Cengiz Han gemileri ile birlikte Türk Donanması eşlik etmeye devam edecek. Sahada tam kadro görev başında olan Türk Ordusu, olası her türlü senaryoya karşı tedbirlerini de aldı...

Oruç Reis için yeni Navtex

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi için yeni Navtex ilan edildi.

Türkiye Doğu Akdeniz'deki çalışmalarını emin adımlarla yürütüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Oruç Reis'in 90 gün bölgede çalışma yürüteceğini, ve Türkiye'nin aralıklarla Navtex yayınlayacağını söylemişti.

İlan edilen yeni Navtex'e göre Oruç Reis gemisinin çalışmaları 12 Eylül tarihine kadar uzatıldı.

Oruç Reis'e Ataman ve Cehngiz Han isimli gemiler de eşlik edecek. Milli gemi, Doğu Akdeniz'de Türk Donanması himayesinde olacak.

Saha da sular hareketli. Oruç Reis'in Meis güneyindeki faaliyetleri karşısında, Yuannistan, Türk Ordusunu kışkırtmaya çalışıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri denizde ve havada, kışkırtmalara geçit vermiyor.

Meis güneyine yönelen Yunan savaş uçakları, Türk F-16'sından böyle kaçmıştı..

Yunan fırkateyni de, TCG Kemal Reis tarafından anında püskürtülmüştü.

Olası askeri tehditlere karşı Türkiye tam kadro hazır. Olası bir çatışma riskine karşılık Türk Silahlı Kuvvetleri'nin angajman seviyesini gemi komutanına indirildi. Bu kapsamda gemi komutanı Ankara'ya sormadan "vur emri" yetkisine sahip.

ulusal.com.tr

# Navtex # Oruç Reis