YARSAV'dan F-tipi hakimlere destek: Tabuta son çivi çakılmıştır

YARSAV, F tipi örgüt üyesi polislerin tamamını cezaevinden kaçırma girişiminde suç üstü yakalanan hakimlerin tutuklanmasına tepki gösterdi. Metin Özçelik ve Mustafa Başer'in tutuklanması "yargıç -savcı güvencesinin tabutuna son çivi çakılması" olarak değerlendirildi.

YARSAV'dan F-tipi hakimlere destek: Tabuta son çivi çakılmıştır

F tipi örgütün Silivri cezaevindeki üyelerini tahliye kararı veren ve Ergenekon-Balyoz kumps davalarda kritik roller üstlenen hakimlerin tutuklanmasına YARSAV'dan sert tepki geldi. YARSAV, Hakim Metin Özçelik ile Hakim Mustafa Başer’in tutuklanmasını, "yargıç -savcı güvencesinin tabutuna son çivi çakılması" olarak değerlendirdi.

YARSAV açıklamasında, "kim olduklarına ve geçmişte ne yaptıklarına bakmaksızın, yargıçların, vermiş oldukları kararlardan yani yargısal görev ifa etmelerinden dolayı tutuklanmalarının hukuksuz olduğunu söylüyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, özel yetkili mahkemelerin siyasal iktidarların muhalif tasfiye aracı olarak birçok hukuksuzluğa, haksızlığa ve mağduriyete yol açtığı belirtildi. Ancak YARSAV'ın tutuklanmalarına tepki gösterdiği hakimler de özel görevli mahkemelerde, kumpas davalara bakan isimler oldu.

Özçelik, kumpas davalarda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi yöneticileri başta olmak üzere bir çok ismi tutuklamıştı. Özçelik'in Yarbay Ali Tatar’ı ölüme götüren tutuklama kararlarında da imzası vardı.

ulusalkanal.com.tr

# destek # yarsav