İki teker üzerinde ekmek mücadelesi

Sıcak, soğuk, yağmur, kar demeden yollara düşüyorlar. İki teker üzerinde ekmek mücadelesi veriyorlar. Onların yarışı zamanla… Bu da kaza ve ölüm tehlikesini beraberinde getiriyor. Onlar motosikletli kuryeler… Salgının başından bu yana 180’den fazla motosikletli kurye siparişini yetiştirmek isterken hayatını kaybetti. Motosikletli kuryeler, yaptıkları işin tehlikeli meslek sınıfına alınmasını istiyor.

İki teker üzerinde ekmek mücadelesi

Zor olan çalışma şartları salgınla birlikte daha da ağırlaştı. Zaman, hız sınırlaması ve puanlama sistemi nedeniyle kural ihlalleri yapmak zorunda kalıyorlar. Kontrollü normalleşme ile motosikletli kuryelerin çalışma yoğunluğunda belli oranda azalma meydana geldi. Ancak evden sipariş alışkanlığı sürüyor.

Sıcak, soğuk, kar, yağmur demeden yollara düşüyorlar. İki teker üzerinde ekmek mücadelesi veriyorlar. Siparişleri yetiştirebilmek için zamanla yarışıyorlar. Bu da onları ölümle burun buruna getiriyor. Onlar motosikletli kuryeler…

Ortalama 20-25 dakika içerisinde hazırlanma süresi olan, …

Salgının başından bu yana 180’den fazla motosikletli kurye siparişini yetiştirmek isterken hayatını kaybetti. Trafik onlar için başlı başına bir sorun

Adrese ulaştıklarında "kuryeler giremez", "kuryelerin asansörü kullanması yasaktır" gibi uyarılar görüyorlar. Bu duruma oldukça tepkililer. Oysa salgın sürecinde her temas onlar için de bir risk.

Siparişler geç kalınca da hem siparişi verenle hem de işverenle sorun yaşanıyor. Antalya Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Nihat Özdemir, yaptıkları işin tehlikeli meslek sınıfına alınmasını talep etti.

# salgın # kurye # Sorun # risk # sipariş # kural ihlalleri # motosikletli kuryeler