Darbecilerin TGB'lileri tehdit ettiği ortaya çıktı

Tuğgeneral Bekir Ercan Van... Bu ismi 15 Temmuz darbe girişiminden hatırlayacaksınız. İncirik 10. Tanker Üs Komutanı olan Van'ın 15 Temmuz gecesi İncirlik'teki Amerikalı Albay John Walker ile yakın temas içinde olduğu ortaya çıkmıştı. Darbeci Bekir Ercan Van'ın İncirlik Üssü'nde Amerikalı askeri çuvalla kovalayan TGB'li gençleri tehdit ettiği ortaya çıktı. Amerikalı askeri kovalayan Yalçın Semir Akarsu, Amerika'dan sığınma talep eden Van ile yaşadığı o diyalogu Ulusal Kanal'a anlattı.

İncirlik Üssü'ne girmiş, Amerikalı askeri elinde çuvalla kovalamıştı TGB'li Yalçın Semir Akarsu. Bu görüntüler dünya basınına son dakika gelişmesi olarak yansımıştı.

Türk halkı, eylemden dolayı Yalçın Semir Akarsu'yu tebrik etti. Ancak o dönem İncirlik'te görevli bir komutan gençlere tehdit ve hakaret yağdırdı. O isim, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanan Tuğgeneral Bekir Ercan Van'dı. O dönem TGB Adana İl Başkanı olan Yalçın Semir Akarsu, darbeci komutanla yaşadığı diyalogu Ulusal Kanal'a anlattı.

Bekir Ercan Van, gelir gelmez gençlere sert davrandı.

TGB'lileri almak için daha sonra Terörle Mücadele Polisleri geldi. Gençler arabaya bindikten sonra komutan araca vurdu. Polis aracın kapısını açtı. Ve gençleri tehdit etti.

TGB'li gençler kendilerinin tehdit eden komutanı daha sonra gazete ve televizyonda gördü. Amerikalı askeri kovaladıkları için gençleri tehdit eden isim darbe başarısız olunca Amerika'dan sığınma talebine bulunan Tuğgeneral Bekir Ercan Van'dı.

Bekir Ercan Van'ın 15 Temmuz gecesi Amerika Hava Kuvvetleri’ne bağlı 39. Hava Üs Komutanı Albay John Walker ile yakın temas içinde olduğu iddianamelerde yer almıştı.Van'ın darbe girişiminden bir gün önce de Adana'nın tanınmış isimleri ile karargaha toplantı yapmış ve darbenin ardından hangi görevleri yapacaklarını iletmişti.

Fethullah Terör Örgütü üyesi derbeci Bekir Ercan Van'ın hakaretlerine rağmen İncirlik Üssü'nde görevli bası askerler gençleri tebrik etmişti.

Haber: Oğuz Polatbilek

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

# 15 temmuz # tgb # İncirlik # Darbeci