Mısır'da kritik dava

Mısır bugün önemli bir davaya sahne oldu. Milyonlarca Mısırlı'nın protestolarla koltuğundan indirdiği devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanamasına başlandı. Mursi, mahkemenin meşru olmadığını ve yargılamayı kabul etmediğini söyledi. Dava 8 Ocak tarihine ertelendi.

Mısır'da kritik dava

Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı davaprotestolarla başladı.

Milyonlarca Mısırlı'nın protestolarla Cumhurbaşkanlığı koltuğundan indirdikleri Mursi, Kahire'nin doğusundaki Polis Akademisi'nde görülen mahkemeye helikopterle getirildi.

Yaklaşık 600 kişinin izlediği ilk duruşmada, Mursi, mahkemeyi tanımadığını belirterek, beyaz mahkum gömleği giymeyi reddetti. İzleyiciler ise, "Mahkeme meşrudur" sloganları attı.

Mahkeme heyeti, Mursi'nin tutuklu elbisesi giymemesi ve sanıkların Rabia işareti yapıp slogan atmaları nedeniyle duruşmayı 8 Ocak 2014 tarihine erteledi. Kararın ardından Mursi daha önce Mübarek'in kaldığı Tura Hapishanesi'ne nakledildi.

Mursi ile beraber aralarında Müslüman Kardeşler ile Hürriyet ve Adalet Partisi yöneticilerinin yanı sıra ve Cumhurbaşkanlığı'ndan üst düzey bürokratların da olduğu 15 kişi yargılanıyor. Sanıklar, Aralık 2012'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki Mursi karşıtı protestolarda halka şiddet uygulamak ve 10 kişiyi öldürmekle suçlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# protesto # mısır # dava # Muhammed Mursi