Yıkık binaya seçmen kaydetmişler

24 Haziran seçimleri yaklaşırken usulsüzlük iddiaları da ortaya çıkmaya başladı. Antalya’nın Akseki ilçesinin Çimi Köyü’nde yıkık-dökük, oturulamayacak durumda olan 5 eve toplamda 30 seçmenin kaydedildiği iddiası var. Yurttaşlar duruma tepkili…

Kapısı yok, damı yok, aslında ortada bir ev de yok ama oturanı var. İddia böyle. Ve tam da bu noktada yurttaşların itirazları var.

"Bu kişilerin burada ne evi, ne bağı, ne bahçesi, ne tarlası var. Hiçbir ilişiği yok bu köyde. Öyle olmasına rağmen, Burada boş evlere boş hanelere yazılmış bu kişiler. Örnek veriyorum. Daha önceden burası evdi. Komşum olduğu için net biliyorum. Burada zaten bir kimsenin oturma imkanı yok. Buraya nasıl seçmen yazıldı ben onu da bilemiyorum."

Burası Antalya’nın Akseki ilçesinin Çimi Köyü. Zaman içinde köy göç vermiş. Nüfus giderek azalmış ama bu şekilde göç alması bir ilk.

"Bu evin sahibinin bir defa haberi yok. Bir de artı yıkık bir eve ikametgâhı nasıl gösteriyorlar? Vallahi ben şimdi buna akıl anlayamadım. Kafamda bir soru işareti kaldı. Böyle aşağı yukarı 5 tane eve yazılmış. 30 küsur kişi yazılan. Seçimlerde haliyle gelip burada ikametgah gösterildiğine göre burada oy kullanacaklar."

Askıdaki seçmen listeleri üzerinden değerlendirme ve itiraz yapıldı. Fakat yurttaşlar ‘neden’ sorusunun cevabını alamadı. Çimi köyü sakinleri yetkililere seslendi;

"İlçe seçim kuruluna itiraz ettik fakat reddedildi. Yani bize çok saçma geliyor bu iş. Yani yetkililerin buna daha duyarlı davranmasını bekliyorum. Herkesin daha duyarlı davranmasını bekliyorum. Şimdi bizim istediğimiz köyümüzün kaderini köyümüzde kışın yazın olan, oturan adamlar belirlesin. Yetkililere bir zahmet söylüyorum. Rica ediyorum yani. Burada bu niçin böyle yapılmış? Sebep ne mevzu ne?"

ulusal.com.tr

# antalya # Akseki