İBB, Ayasofya'nın müzeden camiye çevrilmesini onayladı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarında yer alan müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi. İstanbul Valiliği'nde ise açılış hazırları için koordinasyon toplantısı yapıldı.

İBB, Ayasofya'nın müzeden camiye çevrilmesini onayladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Ayasofya gündemi ile toplantı yapıldı. "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi görüşüldü.

Meclis'te pazartesi gelen teklif komisyon değerlendirmesi sonrası genel kurula iletildi. İmar Komisyonu raporunda "Ayasofya Camii-Müze" fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesinin uygun olduğu belirtildi. Konuşmaların ardından teklif oy birliği ile kabul edildi.

Ayasofya Camisi'nin 24 Temmuz Cuma günü ibadete açılması ile ilgili hazırlıklarda sürüyor. Üçüncü koordinasyon toplantısı, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Ayasofya Camisi'nde yapılan toplantıda,cami ve çevresindeki hazırlıklar ile Kovid-19 tedbirleri ele alındı. Yapılan ölçümler sonucu içeriye 500 kişinin alınması planlandı.

Bu kapsamda hazırlıklar 24 Temmuz'a kadar sürecek. Ayasofya'ya ibadet için halılar serilecek, bazı motifler için karartma teknikleri uygulanacak.

Toplantının ardından Vali Yerlikaya ve beraberindekiler, Ayasofya Camisi'nin çevresinde incelemede bulundu.

ulusal.com.tr

# istanbul büyükşehir belediyesi # ayasofya