Serhan Bolluk'tan Can Dündar'a: Hasan Attila Uğur neden hedef!

Serhan Bolluk'tan Can Dündar'a: Hasan Attila Uğur neden hedef!

Vatan Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk, Cumhuriyet gazetesinde bugün Alican Uludağ imzalı "JiTEM'in bıçağı korumada" başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, "Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. J. Albayı Atilla Uğur Niçin Hedef?" sorusunu soran Genel Sekreter Bolluk şunları ifade etti:

Cumhuriyet Gazetesinin bugünkü nüshasında (4 Mart 2015) Alican Uludağ imzalı “JİTEM’in bıçağı korumada” başlığı ile bir habere yer verilmiştir.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcımız Hasan Atilla Uğur’un fotoğrafının üstüne konulan “JİTEM’in bıçağı korumada” başlığı gerçeği yansıtmamaktadır.

Türk Subaylarını hedef alan bu dava, gizli tanık Aydos’un ve yine gizli tanık Oğuz’un uydurma ifadelerine dayandırılıyor. Gizli Tanık Aydos’un ifadesi 27 Ekim 2008 tarihinde İstanbul Terörle Mücadele Şubesi’nde alınmış. Altı yıl beklenmiş. İfade uydurma ve başka kanıt yok.

AKP iktidarının Kürt Açılımı, perişan durumda, Gizli Tanık Aydos’a muhtaç hale geldi. Ergenekon Davası, Tuncay Güney ve Osman Yıldırım üzerine kurulmuştu. “Faili Meçhuller Davası” ise, koyun hırsızı olduğu saptanan Gizli Tanığa dayandırılıyor.

PKK Yayın Organı Özgür Gündem, 15-23 Kasım 2013 tarihleri arasında Atilla Uğur’a karşı kampanya yürütmüştü:

15 Temmuz: “Cesetler o kadar çoktu ki elbiseleriyle gömdük”

19 Temmuz: “Komutanlara katliam terfisi. JİTEM Devlet çetesi Uğur da sorumlusu”

20 Temmuz: “Savcılık: Katillerin başı Uğur”

21 Temmuz: “Bıçak timinin icraatları.”

22 Temmuz: “Bu çeteyi ancak devlet kurabilir”

23 Temmuz: “Albay Uğur’un ceset kuyuları”

26 Temmuz 2013 günü Aydınlık Gazetesi’nde E. Alb. Atilla Uğur’un Öcalan’ı sorguladığını hatırlattık. Bunun üzerine yayın birden bire kesildi.

Bugün PKK’nın o yayını ile İddianameyi karşılaştırdık. Özgür Gündem, PKK’nın faili meçhullerini örtbas etmek için hangi yalanları yazmışsa, İddianamede de aynı hikayeler var.

Türkiye’yi bölme tertibi, Ergenekon ve Balyoz Davalarında F Örgütünün gizli tanık tezgâhıyla işletilmişti. Yine aynı tezgâh çalıştırılıyor.

Cumhuriyet Gazetesinin bu yayını olukça düşündürücüdür.

Cumhuriyet Gazetesi’nin yaptığı işi, Cumhuriyet Yazarı Orhan Bursalı tanımlıyor:

“Ergenekon İddianamesinde gizli tanıklar uyduruk, katil, sahtekâr, paralı insanlar çıktı. “Gizli tanık” iddiasıyla yazılan İddianame manşet mi olur? Ergenekon’un en ünlü gizli tanığı Osmanımdı. Ve sahte ifadeleriyle Danıştay Cinayeti Ergenekon’a bağlanmıştı. Kumpasın parçası olarak Ergenekon Davasındaki gizli tanıkları cemaat savcıları bulup çıkarmıştı. Gizli tanık müessesesi alçakça işledi. Şimdi yine mi işletiliyor?” Yine Cumhuriyet Gazetesi yazarı olan Meriç Velidedeoğlu 26 Eylül 2014 tarihli yazısında “TSK”nın suçlanan bu komutanlarının içinde olan “J. Alb.Hasan Atilla Uğur”, gerek “PKK”nın gerekse itirafçı olup “gizli tanıklığa” girişenlerin “ilk” hedeflerindendi; kendisi bu durumu; “PKK”nın başı “Öcalan”ı, “İmralı”da günlerce sorgulayıp konuşturmasına, böylece yargılanmasını sağlayacak iddianamenin oluşturulmasına bağlıyordu.” Bu durumu açıkça ortaya koyuyordu.

Sayın Dündar,

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. J. Albayı Atilla Uğur Niçin Hedef?

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı E. Jnd. Alb. Atilla Uğur, bilindiği gibi 1999 yılında İmralı’da Abdullah Öcalan’ı sorgulamıştı. Sorgu görüntüleri yayınlandı. Abdullah Öcalan’ın Alb. Atilla Uğur karşısındaki hali, PKK’nın bilincinde derin izler bıraktı.

Atilla Uğur, Güneydoğu bölgemizde PKK örgütünün etkisiz hale getirilmesi için hukuk çerçevesi içinde canını ortaya koyarak başarılı olmuş bir Türk subayı. Çalıştığı her yerde Kürt yurttaşlarımızı bağrına bastı, onların sevgisini kazandı.

Atilla Uğur, Ergenekon Tertibinde altı yıl haksız yere hapis yattıktan sonra, vatan görevini bugün Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak yürütüyor.

Atilla Uğur, Türkiye’yi bölmek isteyenlerin dün hedefiydi, bugün de hedefi.

Teröre karşı mücadelede başarılı bir asker olarak hedef!

İmralı’da Öcalan’ı sorgulamasındaki başarısıyla hedef!

Vatan Partisi Genel Başkanı olarak vatan bütünlüğü ve Cumhuriyet için mücadeledeki etkisiyle hedef!

Özetle Mustafa Kemal’in askeri olduğu için hedef!

Sayın Dündar,

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, aldığı kovuşturmayı durdurma kararı hukuka uygundur. Çünkü, H. Atilla Uğur dönemin en üst kolluk amiri olarak görev yaptığından kovuşturmanın soruşturulması HSYK’ nın iznine tabidir. Bu sebeple bu kararın bir “koruma” olarak ifade edilmesi gerçeği çarpıtmaktır. Söz konusu olan karar bir “koruma” değil hukukun gereğidir.

Sayın Dündar,

Gazeteciliğin olmazsa olmazı sayılan taraflardan görüş alma gereği olarak ve okuyucularınızı doğru bilgilendirmek için, bu satırlarımıza gazetenizde yer vermenizi istiyoruz.

Saygılarımızla

Dr. Serhan Bolluk

Vatan Partisi Genel Sekreteri

# pkk # Can Dündar # serhan bolluk # hasan attilla uğur