17 Aralık'ta yapılan gizli görüşmenin perde arkası basına yansıdı

HDP heyetinin 17 Aralık'ta Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı. Heyetin Öcalan görüşmesinden önce Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir araya geldiği öğrenildi. Öcalan'ın da heyete, "Kandil, hükümetin bölge illerinde 'kamu düzeninin sağlanması' isteğini mutlak olarak karşılasın" dediği belirtildi.

17 Aralık'ta yapılan gizli görüşmenin perde arkası basına yansıdı

HDP heyetinin 17 Aralık'ta yaptığı ancak 19 Aralık'ta kamuoyuna açıklanan Öcalan görüşmesinin perde arkası basına yansıdı. Heyetin, İmralı'ya gitmeden önce hem Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan hem de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ardı ardına toplantılar yaptığı ortaya çıktı.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, Akdoğan ve Fidan ile görüşen heyet, apar topar İmralı'ya gitti. Heyetin PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye üst düzey bir MİT yetkilisi de katıldı.

Görüşmede Öcalan, HDP’lilere, devlet heyetiyle yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi verdi. Kandil'e de "hükümetin bölge illerinde kamu düzeninin sağlanması isteği mutlak olarak karşılansın" mesajı gönderdi.

Öcalan’ın bu isteğinin, eylem planının kamuoyuna açıklanmayan takviminin ilk maddesi olacağı belirtiliyor. 2015’in ilk aylarında Öcalan'ın yapacağı çağrının ardından da PKK’nın Nisan ayındaki kongresinde "Türkiye’ye karşı silah bırakma kararı" alınacağı bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# MİT # yalçın akdoğan # abdullah öcalan # hakan fidan # İmralı # kandil # hdp