Atina Doğu Akdeniz'de Avrupa'ya güveniyor

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türk-Yunan ilişkilerinin artık Türkiye-Avrupa ilişkilerine dönüştüğünü ileri sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini belirten Yunan Başbakan, "Konuşmamız gerekiyor. Görüşmenin gecikmeyeceğine inanıyorum" dedi.

Atina Doğu Akdeniz'de Avrupa'ya güveniyor

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, katıldığı bir televizyon programında, Türk-Yunan ilişkilerini değerlendirdi.

İki ülke arasındaki sorunların çözümü için tek çerçevenin uluslararası hukuk olduğunu söyleyen Miçotakis, "Türk-Yunan ilişkilerinin artık Türkiye-Avrupa ilişkilerine dönüştüğünü" ileri sürdü.

Yunan Başbakan CumhurbaşkanıErdoğan ile görüşme sorularına da yanıt verdi. "Erdoğan ile bir araya geleceğim. Konuşmamız gerekiyor. Görüşmenin gecikmeyeceğine inanıyorum" dedi. Ancak görüşme talebine ilişkin net bir tarih vermedi.

İki ülke arasındaki farklılıkların net olduğunu ancak Türkiye ile aralarında bir geçici anlaşma bulunmasını arzu ettiğini kaydeden Yunanistan Başbakanı, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Ankara ziyaretinin 'kusursuz' olduğunu öne sürdü.

# yunanistan # erdoğan # açıklama # cumhurbaşkanı # türk # doğu akdeniz # avrupa # görüşme # Atina # Yunan # TürkiyeAvrupa # nikos dendias # yunanistan başbakanı # Kiryakos Miçotakis # TürkYunan