Türk-İş'e bağlı sendikalar yurttaşları alanlara çağırdı

Türk-İş 1 Mayıs’a hazırlanıyor. Tüm işçileri ve yurttaşları Ankara Tandoğan Meydanına çağırıyor. Son çağrı da Konfederasyona bağlı Güvenlik İş ve Petrol İş’ten geldi. “1 Mayıs’ta Tandoğan’da işçileri yalnız bırakmayın” diyen Güvenlik İş Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, işçilerin haklarını haykıracaklarını ifade etti. Petrol İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Kabaca da, “1 Mayıs’ı kutlamak teröre karşı birlik ve beraberliği savunmak demektir” diye konuştu.

1 Mayıs yaklaşıyor, işçiler taleplerini dile getirmek için meydanlara iniyor.

Türk-İş Konfederasyonu ve buna bağlı Sendikalar, 1 Mayıs’ı kutlamak için işçi ve yurttaşları Ankara Tandoğan meydanına, gelemeyenleri de bulundukları bölgelerde kutlamaların yapılacağı alana çağırdı.

Son çağrı da Türk İş’e bağlı Güvenlik İş ve Petrol İş’ten geldi.

Taşeron işçiliğin yoğun yaşandığı özel güvenlik iş kolunda örgütlü Güvenlik İş Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, yurttaşlara, “1 Mayıs’ta bizi yalnız bırakmayın” açıklaması yaptı.

Çağırıcı, meydanlarda hükümetten verdiği kadro sözünü tutmasını isteyeceğiz açıklaması yaptı.

Meydanlara çağrı yapan bir diğer sendika da Petrol İş oldu. Petrol İş Ankara dışında Batman, Mersin, İzmir, Adana, Lüleburgaz ve Gebze’de de kutlama yapacak.

Ulusal Kanal’a konuşan Petrol İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Kabaca, 1 Mayıs taleplerinin sendikal hak ve özgürlüklerin tanınması, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerinin kaldırılması ve emekçilerin haklarını gasp eden kıdem tazminatı ve Bireysel Emeklilik Fonu düzenlemelerin iptal edilmesi olduğunu belirtti.

Ahmet Kabaca, işçi ve emekçinin 1 mayıs alanlarında yapacakları en önemli vurgunun da "teröre karşı tüm ülkenin birlik ve beraberliğini savunmak" olduğunu söyledi.

Kutlamalar İzmir’de de olacak. İzmir’de konfederasyon temsilcileri 1 Mayıs öncesi alanlara çıktı.

Kemeraltı çarşı girişinde toplanan konfederasyon temsilcileri adına Türk-iş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım konuştu. Yıldırım, tüm yurttaşları 1 Mayıs’ta Gündoğdu meydanında olmaya çağırdı.

HABER: BELMA YÜCEL – SİNAN SUNGUR

KAMERA: AKIN KARA – TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

# türk iş # yurttaş # sendika