Ulusal Kanal, Akil Tepe'de o gece yaşanan çatışmanın görüntülerine ulaştı

216 gün sonra biten Fırat Kalkanı Harekâtı'nın en şiddetli çatışmaları Hastane Tepesi olarak bilinen Akil Tepe'de yaşanmıştı. Ulusal Kanal, 20 Aralık'ı 21 Aralık'a bağlayan gece yaşanan o çatışmanın görüntülerine ulaştı. Kar ve sisin bastırdığı o geceyi namlulardan çıkan mermilerin kıvılcımları aydınlattı. Mehmetçik düşmanın kalbine girerek Akil Tepe'yi aldı. İşte 16 Mehmetçiğimizin şehit olduğu o tepeden çok özel görüntüler...

Hava zifiri karanlık. Görülebilen sadece namlulardan çıkan mermilerin kıvılcımları. Cehennemi andıran bu görüntüler 71 şehit verdiğimiz Fırat Kalkanı Harekâtı'ndan. Görüntüler 216 gün süren harekatın sadece bir gecesinden... Tarih: 20 Aralık 2016... Yer El Bab, Akil tepesi. Mehmetçiğin sızdığı adını sıklıkla duyulan o tepe...

4. Komando taburu hazırlıklarını tamamlamıştı. Kumanyalar ve soğuktan korunmak için giydikleri giysiler dışında silah ve mühimmatları ortalama 30’ar kiloydu. Yük ağır ama sorumlulukları daha da ağırdı. Hedefleri, El Bab'daki bataklığı kurutmak için stratejik öneme sahip Akil Tepe'yi almaktı. Tepenin üstünde koca bir hastane vardı. Bu yüzden diğer adı da Hastana Tepe'siydi.

Ağır silah, makineli tüfek, roket... Hepsi tamamlandı. Komandolar düşmanın kalbine girip öldürücü darbeyi vuracaktı. Mermiler namlulara sürüldü. Son emir geldi komutandan: Alnınız açık, bileğiniz güçlü, kılıcınız keskin olsun.

Saat akşam 7'ydi. Kar yağışı ve yoğun sis şartları daha da zorlaştırmıştı. Ancak geri dönülemezdi. Operasyon başladı. Komandolar gecenin karanlığına karıştı. Adım adım ilerlediler. Hedefteki tepenin etrafı tuzaklarla doluydu. Akil Dağı eteklerine kadar her şey istedikleri gibiydi. Sırada hücum vardı. Ve ilk mermi namludan çıktıktan sonra çatışma başladı.

Mermiler, el bombaları, havanlar... Gecenin karanlığı çatışmayla beraber kıpkızıl oldu. Akil Dağı'ndan Mehmetçiğe Mehmetçik'en Akil Dağı'nda mermi yağıyordu.

Saatler ilerledikçe düşmanın sayısı daha da arttı. Cephemizde yaralılar vardı. Artık Akil Tepe'nin her santimetrekaresi tehlikeydi. Düşman, bomba yüklü araçla bile saldırıyı denemişti.

Ama geri adım atmadı Mehmetçik. Saatlerce sürdü çatışma. Ertesi gün öğlen olduğunda 4 şehidimiz vardı. Ama çatışma bitmemişti.

24 Aralık'ta sustu silahlar. 16 askerimiz şehit oldu Akil Tepe'de. Ancak o tepe alındı. IŞİD, tüm gücüyle sarıldığı o tepede tutunamadı. O günden geriyle adını Akil Tepe'nin her karışına yazdıran kahramanlarımız, kanını toprağa döken şehitlerimiz kaldı.

Vatan savaşında şehit ve gazi olan mehmetçiklerimize minnetarız...

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # Fırat Kalkanı