Silivri'den karar çıkmadı

Ergenekon hakimleri, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye talebini bugün de karara bağlamadı. Nedeni ise Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararının Silivri'ye ulaşmaması. Anayasa Mahkemesi 4 Aralık'ta Balbay'ın tutukluluk süresinin ihlal edildiğine hükmetmişti.

Silivri'den karar çıkmadı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye başvurusu için bugün de karar çıkmadı. Gerekçesi ise Anayasa Mahkemesi kararının mahkemeye ulaşmaması. Anayasa Mahkemesi, Balbay'ın tutukluk süresinin ihlal edildiğini 4 Aralık'ta karara bağlamıştı.

Gün boyu gözler Ergenekon davasına bakan İstanbul Özel Görevli 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeydi. Ancak heyet sessizliğini bozmadı.

Mahkemenin savcılıktan mütalaa istediği öğrenildi. Ergenekon savcısı Mehmet Ali Pekgüzel de sabah saatlerinde Silivri Cezaevi'ndeki mahkeme binasına geldi. Balbay'ın avukatları savcılığın tahliye yönünde mütaa verdiğini belirtti.

Mustafa Balbay, 6 Mart 2009'da Ergenekon soruşturması kapsamında ikinci kez gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. 2011 genel seçimlerinde CHP'den İzmir milletvekili seçilen Balbay tahliye edilmeyince mazbatasını alamamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# Silivri # ergenekon # mustafa balbay