BTK ile Twitter anlaştı mı?

Twitter'ın, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları netleşmeye başladı. Görüşmede, ortak iletişim mekanizması, mahkeme kararlarının uygulanması, suç işlediği iddia edilen hesapların IP numaralarının paylaşılması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

BTK ile Twitter anlaştı mı?

Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun Twitter'ın üst düzey yöneticileri ile yaptığı toplantının ayrıntıları belirginleşmeye başladı.

Twitter'ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet, Bilgi Teknolojileri Kurumu ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile görüşmelerinden önce Başbakan Erdoğan'ın görevlendirdiği iki bürokrat ile ön görüşme yaptı.

Yetkililer daha sonra BTK ve TİB yöneticileri ile bir araya geldi. Görüşmede, 4 konu ele alındı.

Twitter yetkilileri iletişim ve muhatapsızlık sorununun "Ortak iletişim mekanizması" ile aşılmasını teklif etti. Teklif olumlu bulundu. Mekanizmanın BTK ile Twitter arasında kurulması kararı verildi.

Mahkeme kararları konusunda ise Twitter'ın daha hassas ve hızlı davranması istendi. Suç unsuru içerdiği iddia edilen hesapların kapatılması üzerinde uzlaşma sağlandı.

Suç işlediği öne sürüken hesapların IP numaralarının paylaşılması konusunda da mutabakat sağlandı. BTK ile Twitter arasında kurulacak mekanizmanın özellikle bu konu üzerinde çalışmasına karar verildi.

Türkiye'de ofis açma konusunda da Twitter yetkililerinin değerlendirme yapacağı öğrenildi.

# twitter # anlaşma # İP # BTK