İtirafçı astsubay S.A. FETÖ'nün işleyişine dair ayrıntıları anlattı

Kanlı girişim sonrası vicdani rahatsızlık duyarak savcılığa başvuran Astsubay S. A.'nın ifadesi, örgütün işleyişi hakkındaki bir çok ayrıntıyı gözler önüne serdi. İtirafçı Astsubay, Fethullahçı terör örgütünün nasıl çalıştığını, örgüt mensuplarının mülakatları nasıl geçtiğini, örgüt evlerinde kimlerin kaldığını ve PKK'lılara nasıl sahip çıktıklarını anlattı.

İtirafçı astsubay S.A. FETÖ'nün işleyişine dair ayrıntıları anlattı

Astsubay S.A. kanlı darbe girişiminden sonra Hakkari'de savcılığa başvurdu ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün faaliyetleri hakkında itiraflarda bulundu. Terör örgütü evlerinde kaldığını belirten itirafçı astsubay, terör örgütü PKK'nın siyasal uzantısı olan BDP üyelerinin de evelerde ücretsiz kaldığını anlattı.

"EVİMİZDE BDPLİLER DE KALIYORDU: Üniversite için şehir dışından gelen ve maddi durumu iyi olmayan öğrencileri evlere alıyorduk. Bazıları namaz kılmıyordu ama hoşgörü gösteriliyordu. Bunlar genelde BDP isimli partinin üyesi oluyorlardı. Üstlerime nedeni sorduğumda evimizde kalacaklar, başka kötülükleri yok diyorlardı.

S.A. askerliği de örgüt talimatıyla seçtiğini belirtti.

"ASKERLİĞE ONLAR İKNA ETTİ: Bir toplantı sonrası o gün ilk kez gördüğüm İhsan diye birisi geldi. Üniversiteden sonra subay ya da astsubay olmamım benim için en uygun meslek olacağını söyledi. Ben öğretmenlik istediğimi belirttiğimde ise, itaatin en önemli kural olduğunu, itaat etmezsem Allah tarafından cezalandırılacağımı ve mutsuz olacağımı söyledi. O sohbetin etkisiyle ikna oldum ve kabul ettim."

İtirafçı Astsubay, ordu mülakatını FETÖ yönlendirmesiyle geçtiğini vurguladı.

"O TAKTİKLER İLE ASKERİ MÜLAKATI GEÇTİM: Yazılı sınavı geçmiştim. İçeride sorulacak bazı soruları ve vermem gereken cevapları söylediler. Bir bayan olacağını ve onun örgüt mensubu isimleri seçeceğini, kendimi ona belli etmem gerektiğini anlattılar. "Fetullah Gülen'i tanıyor musun?" diye sorduklarında, "Tanırım, TV'de gördüm." demem gerektiğini belirttiler. Bir komutan kızarsa, "Hayırdır komutanım, yengeye kızıp hıncını benden mi alıyorsun" demem gerektiğini söylediler. Her şey böyle çıktı, mülakatı geçmiştim."

Kara kuvvetleri komutanlığı sözleşmeli personel sınavı öncesi soruları aldığını belirten itirafçı, örgütün usulsüz dinleme istediğini belirtti.

"TELEFONLARI DİNLEMEMİ İSTEDİLER: İstihbarat Şube Müdürlüğü Teknik Kısım Amirliğinde göreve başladım. 17 Aralık 2013'ten bir ay önce Mustafa bana 4 telefon numarası verdi. Bu numaraları bir şekilde yasal kılıfına uydurarak dinlemem gerektiğini söyledi. Ben bu numaraların son dört hanesini ezberledim. Sistemde sorgusunu dahi hukuki sorumluluktan korktuğum için yapmadım. Bu nedenle numaraların kime ait olduğunu bilmiyorum."

O dönemler için pişmanlık duyduğunu ve örgütten ayrıldığını belirten S.A.'nın ifadesi de iddinameye eklendi.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # itirafçı astsubay