İngiliz Büyükelçi'den NATO'daki skandal için flaş açıklama

Rakka'daki PKK-IŞİD anlaşmasının ortaya çıkmasıyla Amerika'dan sonra İngiltere'den de itiraf geldi. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore "YPG ile IŞİD arasındaki anlaşmadan koalisyonun haberdar olduğunu" söyledi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Amerika'ya PYD ile "ilişkiyi kesin" çağrısı yaptı.

ABD öncülüğündeki koalisyonun Demokratik Suriye Güçleri'nin ortak operasyonuyla 250 IŞİD militanı ve ailesini Rakka'dan güvenli bir şekilde tahliye etmesine ilişkin İngiltere'den de itiraf geldi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore "Biz bu tahliyeyi hiçbir şekilde desteklemedik." dedi. Ardından itirafta bulundu.

"Rakka'da terör örgütleri YPG ile IŞİD arasındaki anlaşmadan haberdar olduğunu" ifade eden İngiliz Bakan,"Kararın arazideki gruplar tarafından alındığını ancak koalisyonun bunu engelleyemediğini" söyledi.

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, de "Irak ve Suriye'nin Işid'den temizlendiğini" ilan etti. Askeri sahada IŞİD'in yenilmesine rağmen Amerika, PYD'ye silah yardımlarına devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bu duruma tepki gösterdi.

Kalın, France 24 televizyonundan "Amerika'ya YPG ile ilişkiyi kesmesi" çağrısında bulundu.

ulusal.com.tr

# nato # richard moore # İngiliz Büyükelçi