NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: ''Türkiye'nin önemi haritaya bakılarak görülebilir''

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, S-400'lerle ilgili konuştu. Türkiye'nin önemli bir müttefik olduğunu belirterek, "Sadece haritaya bakarsanız bunu görebilirsiniz" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: ''Türkiye'nin önemi haritaya bakılarak görülebilir''

Türkiye'nin S-400 kararlılığı NATO'nun gündemindeki ağırlığını koruyor.

"NATO'nun adaptasyonu" konulu video konferansa kartılan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, S-400'lerle ilgili konuştu.

Stoltenberg S-400'lerle ilgili sorulan soruya "Şunu anlamalıyız ki Türkiye önemli bir müttefik. Sadece haritaya bakarsan ne kadar önemli olduğunu görebilirsin" karşılığını verdi.

- Özellikle Irak ve Suriye'ye sınırı olduğundan, DEAŞ ile mücadelede kaydedilen ilerlemeden, bölgede DEAŞ'in kontrol ettiği bölgelerde milyonlarca insanın özgürleştirilmesinden, altyapı temelleri ile Türkiye'deki havalimanları çok büyük önem taşıyor.

NATO Genel Sekreteri konuşmasının devamında Ankara'ya S-400, Doğu Akdeniz ve mülteci sorunu gibi konularda endişelerin dile getirildiğini ifade etti.

# ankara # suriye # deaş # ırak # doğu akdeniz # mülteci # müttefik # NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg # NATO S 400 # jens stoltenberg # Türkiye NATO # Nato Genel Sekreteri # harita # Stoltenberg S 400 # Türkiye S 400 # video konferans # türkiye harita # mülteci sorunu