İmamoğlu'ndan Sazlıdere Köprüsü iddiası: ''Kanal İstanbul ile ilgisi yok''

Kanal İstanbul’da geri sayım sona eriyor; Proje kapsamında ilk köprünün temeli atılacak. Ancak bu tören öncesi bazı iddialar öne sürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu köprünün Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı Yolu projesinde yer aldığını söyledi; ''Kanal İstanbul'la ilgisi yok'' dedi.

İmamoğlu'ndan Sazlıdere Köprüsü iddiası: ''Kanal İstanbul ile ilgisi yok''

Kamuoyunda tepki çeken Kanal İstanbulprojesinde geri sayım sona eriyor.

Proje kapsamında Sazlıdere Barajı üzerine yapılacak ilk köprünün temeli, düzenlenecek törenle atılacak. Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılacak.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun köprünün ayrıntılarını paylaştı:

- İnşasına başlayacağımız köprümüz, Kuzey Marmara Otoyolu'nun son parçası olan 45 kilometre uzunluğundaki Başakşehir-Bahçeşehir-Hadımköy kesimindeki Sazlıdere geçişini sağlayacak. Gergin eğik askılı köprü tipinde ana açıklığı 440 metre uzunluğunda olan köprümüzün, sağ ve solda yer alan 210 metre uzunluğundaki yan açıklıklarıyla birlikte uzunluğu 860 metredir. Yaklaşım viyadükleri ile birlikte köprümüzün toplam uzunluğu 1.618 metre olacaktır.

Kanal İstanbul’un devlet değil AK Parti'nin seçim projesi olduğunu söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, temeli atılacak köprünün ise çok daha önceden planlanan Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı Yolu projesinde yer aldığını belirtti:

- Bu güzergahtaki yol projesi, buraya yapılacak köprüye kadar Kanal İstanbul fikrinden yıllar önce planlara işlenmiş ve yapılması 3. Köprü'den dolayı onaylanmış bir hat idi. cumartesi günü yapılacak temel atma töreni, Kanal İstanbul temel atma töreni değildir. Sazlıdere'yi köprü ile geçeceği çok önceden planlanmış Hasdal Kavşağı-Nakkaş Kavşağı arası yol yapım temelidir.''

# ekrem imamoğlu # ak parti # kanal istanbul # proje # İstanbul Büyükşehir Belediye # İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı # sazlıdere barajı