Prof. Dr. Naci Görür İstanbul açıklarında gerçekleşen depremin olası nedenini açıkladı

Prof. Dr. Naci Görür, bugün İstanbul açıklarında Karadeniz içinde olan depremin nedenlerini değerlendirdi.

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul açıklarında gerçekleşen depremin olası nedenini açıkladı

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, bugün 02.56'da 4.1 büyüklüğünde, Ormanlı açıklarında meydana gelen depremi sosyal medya hesabından değerlendirdi.

Prof. Dr. Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, gerçekleşen depremin bir bindirme fayının etkisiyle gerçekleşmiş olabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Görür'ün paylaştığı yazı şöyle;

Arkadaşlar, Kanal İstanbul açıklarında, Karadeniz’in içinde bugün 4.1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Ülkemiz sınırları boyunca, Karadeniz kıtakenarı (deniz içinde) genellikle D-B uzanımlı bindirme faylarıyla sınırlanır.

Muhtemelen bu faylar KAF’ın batı Pontidleri (Batı Karadeniz Bölgesi-kara) Karadenize itmesi sonucu gelişmişlerdir. Bu genel bilgiden sonra şunu söyleyebilirim: bu deprem belki işte böyle bir bindirme fayının etkisiyle olmuştur (2 ayrı harita göndereceğim. Biri depremin yerini, diğeri ise depremin olduğu fay sistemini gösterecektir. Bu haritada deniz içinde kırmızı renkle çizilmiş ve altında içi dolu üçgenler olan hat bindirme faylarını göstermektedir. Depremi muhtemelen bu sistemdeki bir fay oluşturmuştur)

ulusal.com.tr

# istanbul # istanbul deprem # Prof. Dr. Naci Görür