Vatan Partisi'nden Tunceli'de Seyit Rıza heykeli kaldırılsın başvurusu

Vatan Partisi, Tunceli Valiliği ve Tunceli Belediyesi'ne bütün cadde, sokak, meydan ve diğer tabelalardan cumhuriyete isyan eden Seyit Rıza'nın isim ve sembollerinin kaldırılması için başvurdu. Başvuruda Seyit Rıza'nın Vatana İhanet suçundan hüküm giymiş bir suçlu olduğu hatırlatıldı. Bu durum HDP'yi rahtsız etti, açıklamalarında Cumhuriyet düşmanını savunmaya devam ettiler. Vatan Partisi geçtiğimiz günlerde de Diyarbakır'da Şeyh Sait isminin kullanılmaması için Diyarbakır Valiliği'ne başvuru yapmıştı.

Vatan Partisi'nden Tunceli'de Seyit Rıza heykeli kaldırılsın başvurusu

Vatan Partisi Cumhuriyet karşıtlığına geçit vermiyor. Diyarbakır'ın ardından bu kez Tunceli'de benzer adım atıldı.

Vatan Partisi, il sınırları içinde bulunan bütün cadde, sokak, meydan ve diğer tabelalardan Seyit Rıza'nın isim ve sembollerinin kaldırılması için Tunceli Valiliği’ne ve Tunceli Belediyesi’ne başvurdu.

Başvuruda Seyit Rıza’nın, elebaşılığını yaptığı isyan sonucunda yakalanıp, yargılandığı ve Vatana İhanet ve Halkı İsyana Teşvik suçlarından hüküm giydiği belirtildi. Dilekçesinde, “14 Kasım 1937 tarihinde idam cezasına çarptırılmış ve cezası 15 Kasım 1937 tarihinde infaz edilmiştir” denildi.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan’ın imzasıyla hazırlanan talep dilekçesi, Kardeşlik Bürosu Başkanı Sayın Arif Doğan tarafından Tunceli Valiliği ve Tunceli Belediyesi’ne teslim edildi.

Vatan Partisi, geçtiğimiz günlerde de Şeyh Sait’in isim ve sembollerinin kaldırılması için Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesine de başvuruda bulunmuştu.

Vatan Partisi'nin bu çıkışı HDP'yi rahatsız etti. Yazılı açıklama yaptılar. Cumhuriyet düşmanı Seyid Rıza'yı açıklamada da savunmaya devam ettiler.

Artık halkın yanında olmadığı ve erimeye başlayan HDP, herkesimden destek istedi.

ulusal.com.tr

# vatan partisi # tunceli # Seyit Rıza