Soma Kömür'e ödül

301 madencinin ölümüne neden olan Soma AŞ ödüllendirildi. Şirket, Amasya'da kurulması planlanan termik santrale talip oldu ve santrali kurmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan ilk onayı aldı.

Soma Kömür'e ödül

Soma faciasının ardından 2,5 ay geçti ancak, daha ihmallerin hesabı sorulmadan Soma Kömür'e bir de ödül verildi. Şirket Amasya'da termik santral kurmak için devletten gereken ilk onayı aldı.

Facianın yaşandığı madeni işleten Soma Kömür AŞ, Amasya'da kurulması planlanan termik santrale talip oldu. Şirket bünyesindeki Gürmin Madencilik, Amasya’ya santral kurmak için gereken ön lisans için ilk adımı attı.

Gürmin Madencilik'in termik santral kurmak için yaptığı başvuruyu EPDK haziran ayında değerlendirmeye aldı. EPDK, faciaya neden olan şirketin Amasya'da santral kurması için gereken ilk onayı verdi. Yani, ihmaller zinciri ile 301 kişinin ölümüne neden olan şirket, Amasya'da bir de termik santral kuracak.

Amasya'daki santral kömürle çalışacak. Projeye göre, Merzifon ve Suluova arasında 300 megavatlık bir termik santral kurulması planlanıyor.

Bu süreçte Gürmin Madencilik'in imar planı, ön proje onayı ve yapı ruhsatı alması gerekiyor.

ulusalkanal.com.tr

# ödül # termik santral # soma kömür # 301 madenci # soma aş