Doğu Akdeniz'de helikopter kışkırtması

Fransa ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Doğu Akdeniz'de yeni bir kışkırtma adımı geldi. Fransa'nın Avrupa Bakanı Clement Beaune ve Rum mevkidaşı Petridis askeri helikoptere bindi, Yavuz Sondaj Gemisi ve KKTC yönetimindeki Kapalı Maraş’ın etrafında uçuş yaptı. Fransız Bakan, ayrıca Türkiye'ye yaptırım tehdidinde bulundu.

Doğu Akdeniz'de helikopter kışkırtması

Askeri helikoptere bindiler, yasak bölgede uçtular. Uçuştan fotoğraf paylaştılar.

Doğu Akdeniz'de ABD'nin başını Türkiye karşıtı ittifakın ortağı Fransa ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi yeni bir kışkırtmaya imza attı.

Fransa'nın Avrupa Bakanı Clement Beaune 24-25 Eylül’de toplanacak Avrupa Konseyi öncesinde istişarelerde bulunmak üzere Güney Kıbrıs’a gitti. Rum medyası, Fransız Bakan Beaune'nin seyahatini, 'yaşananları gözleriyle görmek istediği' şeklinde yorumladı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ve Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile görüşen Fransız Bakan, Türkiye'ye yaptırım tehdidinde bulundu. Fransa'nın AB’nin Türkiye’ye yaptırımları konusunda elindeki bütün enstrümanları kullanmaya hazır olması gerektiğini söyledi.

Beaune, daha sonra Rum mevkidaşı Haralambos Petridis ile askeri helikoptere bindi. Yavuz Sondaj Gemisi'nin ve KKTC yönetimindeki Kapalı Maraş’ın etrafında uçuş gerçekleştirdi.

Yasak olan bölgede uçan Fransız ve Rum bakan helikoptere bindikleri ve havadaki fotoğraflarını basına servis ederek 24 Eylül'deki AB toplantısı öncesi yeni bir gerginliğin fitilini ateşledi.

ulusal.com.tr

# KKTC # fransa # doğu akdeniz # yavuz sondaj gemisi # Kapalı Maraş # güney kıbrıs rum kesimi