HDP'li Pervin Buldan ve Sezai Temelli için harekete geçildi

Barış Pınarı Harakatı'nda teröristler lehine paylaşım yapan HDP Eş Genel Başkanları hakkında soruşturma başlatıldı. Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin de aralarında HDP yöneticileri hakkında terör örgütü propagandası yapma" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, teröristler lehine açıklama yapan Buldan ve Temalli hakkında soruştuma başlattı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai TemelliBarış Pınarı Harekatı'yla ilgili "Meşru olmayan savaş" açıklaması yaptı.

Savcılık "terör örgütü propagandası yapma" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama" suçlarından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yine aynı suçlamayla 27. dönem HDP milletvekilleri Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Leyla Güven, Berdan Öztürk hakkında da soruşturma başlatıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, operasyona ilişkin sosyal medyadan kaynaksız ve yalan bilgi paylaşan kullanıcılar hakkında harekete geçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emniyet Genel Müdürlüğü, kaynaksız ve kara propaganda yapan, 78 kişi hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı, harekat ile ilgili olası kara propagandalarının oluşmaması için açıklamada bulundu.

Bakanlık, harekâtta sadece teröristlerin hedef alındığını vurguladı.Açıklamada, "Barış Pınarı Harekatı'nda, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı'nda olduğu gibi sadece teröristler hedef alınmaktadır" denildi.

Başka bir açıklamada ise bölgede bulunan dost ve müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için dikkat ve hassasiyet gösterildiği belirtildi.

ulusal.com.tr

# Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # hdp # Barış Pınarı Harekatı # pervin buldan # Sezai Temelli