Eczacılardan fatura düzenleme süresi talebi

Orman yangınlarından etkilenen eczacıların mağdur olmaması için Türk Eczacıları Birliği’nden çağrı geldi. Birlik, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan bölgedeki eczacıların fatura düzenleme ve fatura teslim sürelerinin uzatılmasını talep etti.

Eczacılardan fatura düzenleme süresi talebi

Orman yangınlarıyla mücadelede eczacılar da aktif görev alıyor. Sahada olan eczacılar mağdur olmamak için çağrı yapıyor.

Türk Eczacıları Birliği, Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki orman yangınları ile ilgili açıklama yaptı. Birlik, yangın bölgelerindeki eczacıların fatura düzenleme ve fatura teslim sürelerinin uzatılmasını istedi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak konuyla ilgili, ''Eczacı odası başkanlarımızın bölgelerindeki durumla ilgili aktarımları doğrultusunda, yangından etkilenen bölgelerdeki eczacılarımız için, bölgelerdeki olumsuz koşullar nedeniyle, fatura düzenleme ve fatura teslim sürelerinin uzatılması da birliğimiz tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan talep edildi'' dedi.

Eczacılar, yangında kronik hastalık ilaçları kullanılmaz hale gelen veya ilaca ulaşamayan vatandaşların mağduriyetine de değindi. Türk Eczacıları Birliği, SGK ile yapılan görüşmelerin ardından mağdur vatandaşların ilaçlarının yeniden temin edildiğini kaydetti.

# eczacı # orman yangınları # sosyal güvenlik kurumu # sgk # mağdur # gelir idaresi başkanlığı # Türk Eczacıları Birliği