''Rusya bedelini ödeyecek''

Kırım'ın Rusya'ya ilhakının ardından, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasındaki soğuk savaş tırmanıyor. ABD Başkanı Obama Rusya'yı sert bir dille uyardı, daha fazla ileri gidilmesi durumunda Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

''Rusya bedelini ödeyecek''

Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasının ardından, Rusya ve ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki gerilim yükseliyor.

ABD Başkanı Barack Obama, Hollanda'da düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Obama,Rusya'nın ''bölgesel bir güç'' olduğunu ifade etti. "Rusya'nın, Ukrayna'nın bir bölümünü güçlükten değil; zayıflıktan ele geçirdiğini" söyledi.

Obama'dan Rusya'ya yeni yaptırım tehtidllerinde de bulundu. Obama, Rusya'yı daha fazla ileri gitmemesi konusunda sert bir şekilde uyardı. Aksi halde enerji ve finans sektörüne yönelik yaptırımlar getireceğini söyledi. Obama, ayrıca silah ambargosunu da gündeme getireceğini söyledi.

Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının henüz “bitmiş bir iş” olmadığını söyleyen Obama, bunun uluslararası toplum tarafından tanınmadığını ifade etti. Obama, Rusya’ya uluslararası normlara uymaması halinde ise daha kuvvetli ek yaptırımların uygulanacağını söyledi.

ABD Başkanı, Rusya’nın Ukrayna’yı daha da işgal etmesinden endişelendiklerini belirtti. Obama, Bu duruma karşı "Avrupa Konseyi’yle birlikte Rusya’ya karşı ek yaptırımlar ve ek bedellerin alt yapısını oluşturmak için görüşmeler yapıldığını" söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # suriye # abd # Obama # Hollanda # Ukrayna # kurum