Libya'da petrolü Türkiye çıkaracak

Türkiye, Libya’nın yeniden inşaası için harekete geçti. Libya’da petrol arama faaliyetlerine önümüzdeki günlerde başlanacak. Türk silahlı Kuvvetleri de Libya ordusunun eğitimi için program hazırladı. Milli Savunma Bakanı Akar, Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Meşri ile görüştü. Akar, Türkiye'nin, bağımsız ve istikrarlı bir Libya için desteğinin süreceğini vurguladı.

Libya'da petrolü Türkiye çıkaracak

Türkiye ve Libya meşru hükümeti arasında yapılan anlaşmalar gereği Libya’nın yeniden inşası için Türk özel sektörü harekete geçti.

Libya petrol şirketi NOC ile Türkiye Petrolleri, önümüzdeki günlerde petrol aramaya başlayacak. TSK da Libya ordusunun eğitimi için program yaptı.

Programın ayrıntılarını paylaşan Libya Savunma Bakanı Salahaddin en-Nemruş, ilk askeri eğitim merkezinin başkent Trablus’un batısında oluşturulduğunu söyledi.

Eğitimlerde hedef, uluslararası standartlara göre bir ordu oluşturmak olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, askeri tecrübelerini Libya ordusuna aktaracak. Libya silahlı kuvvetlerinin yeniden oluşturulması, yapılanması, eğitim, teşkilat, lojistik ve muharebe sistemlerinin ülkenin güvenliğini sağlayacak şekilde kurulması kapsamında yoğun faaliyetler yürütülecek.

Libya’nın yerel güvenlik unsurları olan aşiret ve kabilelerin silahlı unsurları düzenli bir ordu olarak yapılandırılacak.

Libya ordusunun temelini, halen Türkiye’de eğitim gören 192 kara harp okulu öğrencisi ile Libya’da eğitimlerine devam eden diğer unsurlar atacak.

Ordunun yapılandırılması, Libya’nın inşa sürecinin kritik ilk ayağını oluşturuyor.

ulusal.com.tr

# türkiye # libya # tsk # petrol