MİT SOLU'ndan Hakan Fidan'a destek

İşçi Partisi içinde MİT’e bağlı bir hücre yapılanması girişimi tespit edilince 2000 yılında partiden atılan Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun çıkardığı Türk Solu dergisi bu hafta MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kapağına taşıdı.

MİT SOLU'ndan Hakan Fidan'a destek

Derginin kapağında yer alan Hakan Fidan: Kimin adamı? Kimin düşmanı?” başlıklı yazıda Wall Street Journal ve The Washington Post’ta çıkan yazılar üzeinden Hakan Fidan'ın neden hedef alındığı sorgulandı. Yazı boyunca AKP'nin ABD güdümünde olmadığı, MİT'in ABD denetiminden çıktığı, Hakan Fidan'ın ABD denetiminde olmadığı için hedef olduğu, AKP'nin Suriye'de ABD'nin maşalığını yapmadığını aksine ABD'nin Esad'a destek olduğunu iddia etti.

Büyük Ortadoğu Projesi'nin başlamadan sona erdiğini, dolaysısıyla Tayyip Erdoğan'ın BOP eşbaşkanı olmadığını belirten Çulhaoğlu, BOP'un amacının “büyük bölücülük” olarak nitelendirdiği Şii Hilali’ni kurmak olduğu iddia etti.

'İsrail ve ABD, AKP'ye karşı Esad'ın yanında'

Tayyip Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu ve Hakan Fidan ile birlikte “Büyük Osmanlı Projesi”ni uyguladığını söyleyen Çulhaoğlu, Türkiye'nin Ortadoğu'da bölgesel güç olduğunu iddia etti.

AKP'nin Suriye'de ABD güdümünde olduğunu reddeden Çulhaoğlu, iktidarın Suriye'de teröre destek veren politikalarını övdü. Şam'ın düşmesinin İran'ın etkisini sınırlayacağını öne süren Çulhaoğlu, ABD'nin Suriye'ye destek olarak “AKP'nin güçlü politikalarını” engellemek istediğini belirtti. Suriye'de muhaliflere Batı'nın destek vermediğini iddia eden Türk Solu dergisi başyazarı, Amerika'nın AKP destekli iktidarların yıkılışını desteklediğini söyleyerek Ortadoğu'daki halk hareketlerini bile AKP'ye karşı komplo olduğunu iddia etti. Mısır'da ve Tunus'ta İhvancıların yıkılmasının ABD komplosu olduğunu iddia eden Çulhaoğlu, fikirleriyle yandaş medyayı bile geride bıraktı. Mavi Marmara filosunu, Türkiye'nin İsrail'e meydan okuması olarak gören Çulhaoğlu, Mavi Marmara baskınından sonra AKP'nin İsrail'in hedefi haline geldiğini öne sürdü. Yandaş basında yer alan “Türkiye’nin bölgesel gücünü arttırması İsrail’i rahatsız etti o nedenle Hakan Fidan’ı yıpratmaya çalışıyorlar” haberlerinin doğru olduğunu söyleyen Gökçe Fırat Çulhaoğlu “siz gücünüzü arttırırken rakipleriniz sizi enayi gibi seyredecek mi sandınız?” sözleriyle Hakan Fidan'a sahip çıktı.Türk Solu'nun reklamlarının Sözcü ve Cumhuriyet gibi gazetelerde yayımlanması ise tepki çekti.

Dilipak'ın referansın Gökçe Fırat

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak ise dünkü yazısında Gökçe Fırat gibi Suriye ve Mısır’ın AKP’yi devirmek için ABD tarafından kullanıldığını iddia etti. Türk Solu dergisiyle aynı ifadeleri kullanan Akit yazarı Dilipak, yazısında devamında ABD’nin, Başbakan Erdoğan ve Hakan Fidan’ı tasfiye planı olduğunu söyledi ve Gökçe Fırat’ın yazısının bir bölümünü paylaştı. “Cumhuriyete Saygı Yürüyüşü”nde açtıkları “Ordu Göreve” pankartıyla büyük bir provokasyona imza atan Türk Solu ekibinin MİT analizi ile ordu düşmanı Akit'in fikirlerinin benzerliği okuyanları şaşırtmadı.

Aydınlık

# abd # erdoğan # akit # hakan fidan # gökçe fırat # abdurrahman dilipak