Rubin'den Rıza Sarraf davası twiti: Erdoğan'ın adı iddianamede sıkça geçiyor

Rıza Sarraf 27 Kasım'da mahkemeye çıkacak. Suçlama; İran'a uygulanan ambargoları delmek. Suçlananlar arasında eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla da var. Hazırlanan yeni iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adı da sıkça geçiyor. İddiayı gündeme getiren de gladyo merkezinin sözcüsü Micheal Rubin

Rubin'den Rıza Sarraf davası twiti: Erdoğan'ın adı iddianamede sıkça geçiyor

Suçlama Rıza Sarraf'a yapılıyordu. İddiaya göre Sarraf hakkında hazırlanan iddianameye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da adı girdi.

Amerika'nın İran'a yönelik ambargolarını delmek suçlamasıyla yargılanan Rıza Sarraf 27 Kasım'da mahkemeye çıkacak. Ancak Sarraf'ın avukatları ne müvekkillerinin savunması için gerekli belgeleri ne de yeni suçlamalar için savunmaları mahkemeye sunmadı. Bu ise "Sarraf itirafçı mı oldu" iddialarını gündeme getirdi.

İddianameye eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'dan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dahil edildiği iddia edildi.

İddiayı gündeme getiren de gladyo merkezinin sözcülerinden Michael Rubin. Rubin, Twitter hesabından "Yeni Zarrab iddianamesinde Erdoğan'ın ismi defalarca geçiyor. Böyle bir durum son olarak Manuel Noriega'nın başına gelmişti." notunu paylaştı.

Noriega, Panama'nın eski lideriydi. İddiaya göre CIA tarafından göreve getirilmişti. 1987 yılına kadar ABD yönetimi tarafından desteklendi. Ancak daha sonra Amerikan çizgisinden çıktı.

Noriega daha Amerika tarafından "uyuşturucu kaçakçılığı" ile suçlandı. Amerika Panama'yı işgal etti. 5 bin kişiyi öldürdü. Noriega ise Amerikan hapishanesine atıldı. Hapishanede hayatını kaybetti.

ulusal.com.tr

# erdoğan # rubin # rıza sarraf