Karlov “El Kaide“ süsüyle öldürüldü

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın, suikastı “El Kaide” süsüyle düzenlediği ortaya çıktı. Katil Altıntaş'ın WhatsApp'tan El Kaide'yi eleştirdiği tespit edildi. Altıntaş'a gönderilen e-postadaki "Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı yapışın” ifadelerinin de hedef şaşırtmayı hedeflediği belirlendi.

Karlov “El Kaide“ süsüyle öldürüldü

Rus BüyükelçiAndrey Karlov'a suikast düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş, hangi terör örgütüne üye? Yargı ve güvenlik güçleri bu soruya yanıt arıyor.

Altıntaş’ın FETÖ’yle bağlantılı olduğu uzun zamandır tartışılıyor. Altıntaş'ın adına kayıtlı telefon hattının HTS incelemesinde, saldırganın sıklıkla görüştüğü 8 kişinin "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilmişti. Altıntaş’ın ismi Mahrem imamlara yapılan operasyon ile ele geçirilen listede de FETÖ’cü polisler arasında yer almıştı.

Altıntaş’ın suikast düzenlenirken El Kaide sloganı atması ise “Katil El Kaide üyesi mi?” sorularını beraberinde getirmişti. Savcılık soruşturmasında ise suikastın “El Kaide” süsüyle işlendiği belirlendi. Altıntaş’ın hedef şaşırttığı ortaya çıktı.

Katil Altıntaş'ın "Sosyal Doku" adlı WhatsApp grubundaki yazışmalarda El Kaide gibi terör örgütlerinin Suriye ve Irak'ta "Cihat" ilan etmelerini eleştirdiği belirlendi.

Sabahın haberine göre Mevlüt Mert Altıntaş'a olaydan bir gün önce 18 Aralık 2016'da "Selamünaleykum" başlıklı Ali İmran Suresi'nin 103'üncü ayetinin yer aldığı bir e-posta geldi.

"Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı yapışın. Dağılıp ayrılmayın" şeklindeki ayetin takiye amaçlı gönderildiği ifade edildi. FETÖ suikastı sonucu öldürüldüğü üzerinde durulan yazar Necip Hablemitoğlu tamamlayamadığı "Köstebek" adlı kitabında da söz konusu ayete dikkat çekmiş, örgütün kendini kamufle etmek için bunu kullandığını belirtmişti.

ulusal.com.tr

# fetö # el kaide # bylock # Andrey Karlov # mevlüt mert altıntaş # karlov # rus büyükelçi