Kaf-Kaf ''Farklı'' kazandı

Türkiye Basketbol Ligi’nin 23’üncü haftasında Büyükçekmece Basketbol’u konuk eden Pınar Karşıyaka 117-82’lik skorla galibiyeti elde etti.

Kaf-Kaf ''Farklı'' kazandı

Haber: Samet Can Kocagür

Ligin 22’nci haftasında Bahçeşehir Koleji karşısında 96-83’lük galibiyetle puanını 39’a çıkaran Pınar Karşıyaka, bu hafta evinde konuk ettiği Büyükçekmece Basketbol karşısında zorlanmadan galibiyeti kaydetti.

Maç öncesinde iki takım oyuncuları da Bingöl’de meydana gelen helikopter kazası dolayısıyla şehit olan 11 asker için saygı duruşunda bulundu.

İlk periyota 29-17’lik skorla oyuna başlayan Pınar Karşıyaka, ikinci periyotta Morgan ve Kennedy’in 12 sayılık performanslarıyla ilk yarıyı 60-35 üstün kapattı.

Pınar Karşıyaka’da geçtiğimiz haftalardaki güçlü performanslarını koruyan Morgan, Kennedy ve M’Baye üçlüsü takıma ilk yarıda toplam 34 sayı katkıda bulundu.

Öte yandan ilk yarının sonunda 35 sayı elde eden Büyükçekmece Basketbol da ise Gabriel Olaseni 10 sayı kaydetti.

Üçüncü periyot ise Pınar Karşıyaka’nın üretken isimlerinden olan Henry ve Tony Taylor’un etkisinin artmasıyla birlikte 93-61 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile tamamlandı.

Maçın son periyodunda ise kaptan Semih Erden’in üst üste aldığı sayılarla üstünlüğünü koruyan Pınar Karşıyaka, üç haneli skorlara ulaşarak parkeden 117 sayı ile galip ayrıldı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ligdeki sıralamasında hemen önünde bulunan Pınar Karşıyaka İzmir’im de plaka numarası olan 35 farkla aldığı galibiyetin ardından mevcut ikincilik konumunu korumaya başardı.

Lider Anadolu Efes ile puan farkını kapatmak isteyen Kaf-Kaf, gelen galibiyetin ardından gözünü gelecek hafta oynanacak Afyon Belediye spor karşılaşmasına çevirdi.

# izmir # spor # maç # türkiye # büyükçekmece # Pınar Karşıyaka # Karşıyaka # basket # kennedy # henry