Bursa'da sele kapılan kız aranıyor

Bursa'da yaşanan sel felaketinin ardından hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Açıklamayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptı. Derya Bilen adlı genç kızı arama çalışmaları ise devam ediyor. 17 yaşındaki genç kız sele kapılarak kaybolmuştu.

Bursa'da sele kapılan kız aranıyor

Bursa'nın Kestel ilçesinde meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Öte yandan sele kapılarak kaybolan genç kız henüz bulunamadı. Arama ekipleri, 17 yaşındaki Derya Bilen'in bulunması için çalışmalara günün ilk ışıklarıyla başladı. Çalışmalara jandarma ve belediye ekiplerinin yanı sıra sivil arama kurtarma ekiplerinden de çok sayıda gönüllü katılıyor. Deniz polisi ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) dalgıçları dere yatakları ve çamurda da arama yapıyor.

Ekipler, iş makineleriyle derenin dibinde biriken tortuları temizliyor. Dere güzergahı boyunca da arama gerçekleştiriliyor. Çalışmalar, karadan iz takip köpekleri ve havadan da drone desteğiyle aralıksız sürüyor.

ulusal.com.tr

# bursa # sel