İzmir'de 18 yaş altına otobüs ve uçak bileti satışı yasaklandı

İzmir’de İl Emniyet Müdürlüğü otobüs ve uçak biletlerinin satışında yeni kısıtlamalar getirdi. Buna göre 18 yaş altından küçüklere otobüs terminalleri ve hava yolu acentelerinden bilet satışı yapılamayacak. Ancak velileriyle birlikte bilet alabilecekler.

İzmir'de 18 yaş altına otobüs ve uçak bileti satışı yasaklandı

Kaybolan çocukların başlarına gelebilecek kötü şeylerin engellenmesi için harekete geçildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü örnek bir kısıtlama getirdi. Ailelerdeki kayıp çocuk olaylarının en aza indirilmesi ve çocukların ailelerinden izinsiz il dışına çıkmaması için yeni bir karar alındı.

Karara göre şehirlerarası otobüs terminallerinde, hava yolu acentelerinde ve bilet satış noktalarında 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılamayacak.

18 yaşından küçüklerin şehirlerarası seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi ya da kanuni temsilcisi bulundurma zorunluluğu olacak. Eğer, 18 yaş altındaki birey tek başına seyahat etmek isterse bilet satışı ancak veli onayıyla ve tutanak altına alınarak yapılabilecek.

Eğer 18 yaş altından küçüklerin yalnız başına bilet temin ettikleri tespit edilirse kolluk kuvvetleri acenteler tarafından bilgilendirilerek, yasal işlem uygulanacak.

İzmir’de veya gideceği ilde öğrenci olduğunu ispatlayan 18 yaşından küçüklere ise belge göstermesi halinde bilet satışı yapılabilecek.

# izmir # bilet # otobüs terminalleri # İzmir İl Emniyet Müdürlüğü