Maduro'dan önemli ziyaret

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro İran Dini lideri Ayetullah Hamaney'i ziyaret etti

Maduro'dan önemli ziyaret

Hamaney: Bağımsız ülkelerin gelişip zafere ulaşmasının tek yolu emperyalizme karşı direniş ve irade savaşlarında halk kitlelerine dayanmaktan geçer.

Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'nun Zirve Toplantısına katılmak için Tahran’a gelen Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Madoro, İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney ile biraraya geldi.

İran dini Lideri Ayetullah Hamaney’in, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Madoro’yu makamında kabul ettiği görüşmede, Venezuela’nın emperyalizm karşısında gösterdiği direnişe vurgu yaparak, “Bugün emperyalist politikalar insanların başına büyük bir bela olmuştur. Dolayısıyla bağımsız ülkelerin gelişip zafere ulaşmasının tek yolu direniş ve irade savaşlarında halk kitlelerine dayanmaktan geçiyor” dedi.

ABD’nin Latin Amerika’da izlediği politikaya dikkat çeken Ayetullah Hamaney, “ABD, Latin Amerika’yı kendi arka bahçesi olarak biliyordu, ancak Venezuela’nın eşsiz direnişi bu bölgeyi bağımsız bir bölgeye dönüştürdü” diye konuştu.

Düşmanların uyguladığı tüm yaptırım ve baskılara rağmen teknolojik ve bilimsel alanlarda İran İslam Cumhuriyeti’nin büyük gelişmeler kaydettiğini belirten İran Dini Lİderi, İran ve Venezuela arasındaki ilişkilerin artırılması gerektiğini de vurgulayarak, “İran, Venezuela’nın başarı ve gelişmesini kendi başarı ve gelişmesi olarak biliyor” ifadesini kullandı.

Haber: Yakup Aslan/Tahran

ulusalkanal.com.tr

# iran # maduro # ayetullah hamaney # venezuella