Memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapıldı? Zam oranları açıklandı: İşte memur ve memur emeklisine yapılan zam oranları

Toplam 6 milyondan fazla memur ve memur emeklisini ilgilendiren zam oranları belli oldu. 2022 ve 2023'teki memur zam oranlarını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022'de yüzde 12, 2023'te yüzde 14 zam yapıldığını belirtti.

Memur ve memur emeklisine ne kadar zam yapıldı? Zam oranları açıklandı: İşte memur ve memur emeklisine yapılan zam oranları

Memur ve memur emeklilerinin 2022 ve 2023’te alacağı zam oranlarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi.

21 gündür devam eden görüşmelerin sonucunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı.

Bakan Vedat Bilgin'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde:

- Tabii sendikalarla uzlaşmak, sözleşme yapmak takdir edeceğiniz gibi kolay bir iş değil. Büyük bir uzlaşmayla buraya geldik. Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum.

- Genel çerçevede yürüttüğümüz genel hususlar konusunda uzlaşmaya vardık. bu uzlaşma zeminini şimdiden bütün memurlara, çalışanlara, kamu görevlilerine, Türkiye'mize hayırlı olmasını diliyorum.

- Türk ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte yüzde 7 büyüdü. Bu Türkiye'nin üretim gücünü ifade eden bir göstergedir. Enflasyon altında yurttaşımı, çalışanlarımızı, kamu görevlilerimizi ezdirmeyeceğiz.

2022'DE YÜZDE 12, 2023'TE YÜZDE 14 ZAM YAPILDI

Bakan Vedat Bilgin yaptığı açıklamada, ''2022 ilk 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon, ikinci yarısı için yüzde 7 artı enflasyon toplamda yüzde 12'lik bir artışı önerdiğimizi belirtmek isterim.'' ifadelerini kullandı.

2023 yılı için de zam oranlarını açıklayan Bakan Bilgin, ''İlk 6 ayında yüzde 8, ikinci altı ayında yüzde 6 zam yapılacak. Zam oranlarına enflasyon farkları da uygulanacak.'' dedi.

Bakan Bilgin, 135 lira olan toplu sözleşme ikramiyesinin de 400 lira yapıldığını söyledi.

3600 EK GÖSTERGE'DE SON DURUM

3600 Ek Gösterge ile ilgili de açıklama yapan Bakan Bilgin, ''3600 Ek Gösterge meselesi bu sözleşme döneminde tamamlanacaktır.'' dedi.

Bakan Bilgin, ''Sözleşmeli çalışanlar için 3+1 ilkesini benimsedik. Onun da teknik ayrıntısını arkadaşlar hazırladılar.'' ifadelerini kullandı.

# son dakika # son dakika haberleri # memur zam # son dakika ekonomi # Vedat Bilgin açıklama # son dakika ekonomi haberleri # memur zam oranları # 2022 zam # memur 2023 zam # 2023 zam