Nazmi Özleyen’in çalıştığı firma naylon şirket çıkınca SGK emekliliğini iptal etti

15 yıl sigortalı olarak çalıştı, emekli olduktan 8 yıl sonra ise aylığı, tüm hakları ile birlikte elinden alındı. İzmir’de yaşayan Nazmi Özleyen’in 11 yıl önce çalıştığı firma naylon şirket çıkınca Sosyal Güvenlik Kurumu emekliliğini iptal etti. KOAH hastası olan Özleyen, bugünlerde zor günler geçiriyor.

Nazmi Özleyen’in çalıştığı firma naylon şirket çıkınca SGK emekliliğini iptal etti

Haber: Samet Can Kocagür – Kamera: Özgür Doğu Saymaz

11 yıl önce kaynak işçisi olarak çalıştığı firma nedeniyle emekliliğinden oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu naylon şirket olduğu ortaya çıkan işyeri dolayısıyla Nazmi Özleyen’in prim günlerini iptal etti. 8 yıl boyunca emekli aylığı alan Özleyen, bir günde bütün geliri kesildi.

KOAH hastalığı ile mücadele eden Nazmi Özleyen’in yüzde 50 engelli raporu bulunuyor. Sigorta hakkını da yitirdiği için ilaçlarını almakta zorluk çekiyor. Tedavisi için gereken ilaçların tanesi ise 250 lirayı buluyor. Zor günler geçiren Özleyen, ilaçlarını ise komşularının yardımıyla alabiliyor.

İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü görevlileri, “yapacak bir şey yok” diyor. Nazmi Özleyen, yeniden emekli olmak için tarım sigortasına başvurdu. Ancak yeniden emekli olması için SGK’ya 49 bin 700 lira ödeme yapması gerekiyor.

Mağdur olduğunu ifade eden Özleyen, yetkilerden yeniden emeklilik olağanın geri verilmesini istiyor.

# izmir # emekli # sgk # iptal # sigorta # koah # sigortalı # engelli raporu