Bakan Turhan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul'da yapılması planlanan kanal projesi ile ilgili sorularını yanıtladı. Projenin milli bir mesele olduğunu söyleyen Turhan, "68 bin kapasiteli kanaldan 50 bin gemi geçtiğinde yıllık 5 milyar dolar gelirimiz olacak, bu rakamlara gelecekte ulaşacağız." dedi. Kanalın yeni animasyon videosu yayınlandı.

Bakan Turhan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda, İstanbul'da yapılacak kanala ilişkin soruları yanıtladı.

Turhan, kanala neden ihtiyaç duyulduğuna açıklık getirmeye çalıştı.

Kanal projesinin nasıl finanse edileceğinin henüz belli olmadığını söyleyen Bakan Turhan, proje ile ilgilenen yabancı firmalar olduğunu belirtti.

Kanalın yapım maliyeti toplam 15 milyar dolar, inşaat maliyeti 10 milyar dolar olarak belirlendi. Turhan'a göre İstanbul'daki kanalın yıllık getirisi 5 milyar lira olacak.

Tuzlu suyun İstanbul'a içme suyu sağlayan baraj sularına ve yeraltı sularına karışacağı eleştirilerine de cevap verdi Turhan.

En merak edilen sorulardan biri de çıkacak hafriyatın ne olacağıydı?

Bakan Turhan, projenin milli çıkarlar açısından ele alınması gerektiğini savundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul'daki Kanal Projesi'nin son tanıtım filmini servis etti. Yayınlanan filmde projenin ayrıntıları yer aldı.

Yapımı tartışmalara neden olan proje Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridorunu kapsıyor.

38 bin 500 hektarlık alana yapılacak kanaldan yılda 50 bin geminin geçeceği tahmin ediliyor.

ulusal.com.tr

# kanal istanbul # gemi # istanbul boğaz