Emekli Suriyeli General Heysam Hassun, Ulusal Kanal'a konuştu

Suriye ordusunun Emekli Generali Heysam Hassun, bölgede yaşanan gelişmeleri Ulusal Kanal Suriye Temsilcisi Mehmet Kıvanç'a değerlendirdi. "PYD Amerika’nın piyonudur. " diyen Hassun, PYD'nin Amerika tarafından Türkiye ve Suriye'ye baskı yapmak için kullanıldığını belirtti. 2003 yılında da benzer durumun yaşandığını söyleyen Suriyeli general, Amerika planlarının Türkiye-Suriye işbirliği ile engellendiğini hatırlattı.

"PYD Amerika’nın piyonudur. Amerika beyinlerine federasyon hayali ekti. Amerika tarafından Türkiye ve Suriye’ye baskı yapmak için kullanılıyorlar."

Suriye ordusunun emekli generali Heysam Hassun, bölgedeki gelişmeleri bu ifadelerle değerlendirdi. PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'yi "piyon" olarak tanımlayan Hassun, bölge ülkelerine yönelik tehditlere dikkat çekti.

Ulusal Kanal Suriye Temsilcisi Mehmet Kıvanç'ın sorularını yanıtlayan Hassun, Suriye ordusu ile PYD'nin Kamışlı'daki değerlendirdi. Hassun, çatışmaların PYD'nin fedarallik ilanından sonra başladığını vurguladı.

Hassun, PYD'nin "fedaralizm" hayalini "salakça" olarak tanımladı. Haseke’de merkezi ve kırsalın geniş bir kesiminin Suriye Ordusu’nun kontrolü altında olduğunu söyledi. Fedaralizmin bölgedeki Arap aşiretler tarafından tanınmayacağını belirtti.

Suriyeli general "Bu işin sonunda ne olur? Olay nereye gider?" sorusuna da hatırlatma yaparak yanıt verdi.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # pdy # ulusal kanal # suriye ordusu # Heysam Hassun