Erdoğan'dan Trump, S-400, Patriot ve Rusya açıklaması

ABD Başkanı Trump ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta soruları yanıtladı. Erdoğan ile Trump görüşmesinde Suriye gündemi dışında S-400 ve Soykırım tasarısı öne çıktı. S-400'lerden geri adım atılmayacağını söyleyen Erdoğan, senatör Graham için de "Ben kendisine gerekenleri söyledim, dersini aldı." dedi.

Erdoğan'dan Trump, S-400, Patriot ve Rusya açıklaması

Dünya kamuoyunda PKK'nın kanlı bir terör örgütü olduğunu söyledi, Türkiye açısından çok önemli olan S-400'lerden vazgeçilmeyeceğini ilan etti. ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesinin yankıları sürerken, Erdoğan uçakta gazetecilere konuştu.

Görüşmede mutabakatlar dışında ABD'nin barış Pınarı Harekatı'na karşı öne sürdüğü sözde soykırım tasarısı ele alındı. İkilinin görüşmesinde Beyaz Saray'a senatörlerde çağrılmıştı. Onlardan biri de Lindsey Graham'dı.

Rusya'dan alınan S-400 uçaklarının da görüşüldüğünü aktaran Erdoğan, "ABD'li senatörler traktörle ezin dedi, 'kabul edemeyiz' dedim" ifadelerini kullandı.

Erdoğan görüşmede ABD'nin general değil PKK'lı Mazlum Kobani'nin nasıl bir terörist olduğunu da anlattı. İlk defa CIA belgesinden bahsetti.

ulusal.com.tr

# rusya # erdoğan # trump # Patriot # s400