Son dakika! Danıştay Ergenekon davasında temyizden vazgeçti

Ergenekon kumpas davasında verilen beraat kararlarına itiraz eden Danıştay bu adımından vazgeçti. Danıştay Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada kararın usul ve kanuna uygun olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Bu yüzden başvurunun geri çekildiği ifade edildi

Son dakika! Danıştay Ergenekon davasında temyizden vazgeçti

Önce karara itiraz etti, sonra başvurusunu geri çekti.

Cumhuriyet tarihinin en büyük kumpası Ergenekon davası İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla çökmüştü.

Mahkeme, 235 sanıklı davada kararını 1 Temmuz 2019’da açıkladı. Mahkeme heyeti tüm sanıklara “örgüt” suçundan beraat kararı verdi. Davada gerekçeli kararın açıklanmasının ardından da temyiz süreci başladı.

Savcının, mahkeme heyetinin Ergenekon diye bir örgütün olmadığını vurgulamasına rağmen Danıştay’dan ilginç bir adım geldi.

Danıştay, beraat ve hakkında davanın düşürülmesine hükmedilen sanıklar hakkında verilen kararın bozulmasını isteyerek temyiz başvurusunda bulundu.

Yargıtay’a yapılan temyiz başvurusunda eksik inceleme ve araştırma sonucu beraat kararı verildiği öne sürüldü.

Danıştay’ın başvurusuna hukukçulardan da itiraz gecikmemişti. Avukatlar, örgüt suçundan Danıştay’ın temyiz etme imkânının olmadığını belirtmişti.

Yaşanan bu sürecin ardından yapılan başvuruyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Danıştay Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada temyiz başvurusundan vazgeçildiği belirtildi.

Açıklamada verilen kararın usule uygun olduğu bildirildi.

ulusal.com.tr

# ergenekon # danıştay