Türk-Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak sağlık çalışanlarına otel tahsis etti

Yeni tip koronavirüs tedbirlerine ilişkin işçi ve işveren tarafları görüşmeler yaptı, anlaşmaya varıldığı açıklandı. Buna göre, kendi isteği dışında hiçbir işçi işten çıkartılmayacak. Üretimin durdurulması gereken yerlerde de işçiler yıllık ücretli izne çıkartılacak, çalışanların ücretlerinde de kesinti olmayacak. Ayrıca kısa çalışmaya başvuran şirketlerde, işçiye bu ödenek dışında ikramiye ve yakacak yardımı da verilecek.

Türk-Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak sağlık çalışanlarına otel tahsis etti

Yeni tip koronavis tedbirleri için işçi ve işveren masaya oturdu anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Yeni tip koronavirüsün ekonomiye etkisi tüm sektörleri önlem için harekete geçirdi. Virüsün yayılması nedeniyle otomotiv sektöründe de üretime ara veren şirketler oldu. Bu durum karşısında da işçilerin mağdur olmaması için sendikaların çalışmaları da sürüyor. Türk Metal Sendikası da bu kapsamda işvereni temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ile masaya oturdu.

Yapılan görüşmelerin ardından işçi ve işverenin ortak bir anlaşmaya vardığı açıklandı. Buna göre, kendi isteği dışında koşullar ne olursa olsun hiçbir işçi işten çıkartılmayacak. Kısa çalışma ödeneğine başvuracak şirketlerde, üretim durdurulması halinde çalışanlar yıllık ücretli izne çıkarılacak. Çalışanların ücretlerinde herhangi bir kesinti olmayacak. Kısa ödeneğe ek olarak işçilere ikramiye ve yakacak yardımı da ödenecek.

Anlaşmada üretimin devam ettiği iş yerlerinde yeni tip koronavirüse karşı önlemler de yer aldı. Bu kapsamda, virüse karşı her türlü tedbirin alınacağı, işçilerin servislere binişlerde ateşlerinin ölçüleceği belirtildi. Ayrıca yemekhanelerde işçiler arasında en az bir metre mesafe olacağı ifade edildi. Dezenfektan da tüm iş yerlerine gönderilecek.

Öte yandan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak sosyal medya hesabından sağlık çalışanlarına ilişkin bir açıklama da yaptı. Kavlak, sendikaya ait olan Ankara Söğütözü’ndeki Anadolu Oteli’ni sağlık çalışanlarına tahsis ettiklerini açıkladı.

ULUSAL.COM.TR

# ankara # koronavirüs # otel # Sağlık Çalışanları # Pevrul Kavlak